Havárie kanalizace v centru Brna uzavřela dopravu. Tramvaje nahradily autobusy

Brno – U křižovatky ulic Merhautova a Slepá v Brně nad ránem praskla kanalizace a voda podemlela vozovku. Policie proto silnici neprodyšně uzavřela. Brněnský dopravní podnik odklonil tramvaje linek 3, 5 a 9, které normálně jedou ulicemi Milady Horákové a Merhautovou, přes ulici Cejl. Odstranění následků havárie potrvá podle prvních odhadů pravděpodobně dva týdny.

K havárii kanalizace v Merhautově ulici v Brně došlo dnes krátce před druhou hodinou ráno. „Policisté od rána u havárie asistují, v uzavřeném úseku ulice je vyloučena veškerá doprava. Obousměrná objížďka vede přes ulice Durďákovu, Hoblíkovu a Ryšánkovu,“ popsal mluvčí policie Pavel Šváb. Dodal, že hustý provoz lze očekávat především v ranní a odpolední dopravní špičce.

Havárie ovlivnila také provoz tramvají linek 3, 5 a 9, které tudy projíždějí. „Od dnešních prvních ranních výjezdů byla zahájena mimořádná výluka – dotčené tramvajové linky jezdí obousměrným odklonem ulicí Cejl. Náhradní autobusová doprava odváží cestující z České k Dětské nemocnici, kde dispečeři řídí přestup na tramvaje,“ potvrdila mluvčí Dopravního podniku města Brna Linda Škrancová. Autobusy jedoucí z ulice České jsou zcela vytížené, zpět už nejezdí tak plné.

NO COMMENT: Dopravní podnik vypravil pro cestující náhradní autobus (zdroj: ČT24)

Informace o odklonu linek najdou cestující také na světelných informačních panelech na přestupních uzlech v lokalitách Česká, Hlavní nádraží a Stará osada. „Podle toho, jak se situace přes den vyvine, bude upřesněno trasování nočních linek 92 a 93,“ dodala Škrancová.

„Věnujeme opravě havárie mimořádnou pozornost kvůli velkým problémům v dopravě. Přesný rozsah prací a jejich délku určíme až po zjištění velikosti havárie, tedy po provedení výkopových prací,“ uvedla mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací Renata Hermanová. K těm by mělo dojít odpoledne.