Slovácko body ztratilo už v prvním poločase

Mladá Boleslav - Fotbalisté Slovácka mají dál problém s dáváním gólů, v pěti jarních zápasech se střelci moravského týmu dokázali prosadit jen při čtyřgólové kanonádě proti Teplicím. Naprázdno vyšli i v Mladé Boleslavi, kde hráči Slovácka hlavně v prvním poločase předvedli ustrašený výkon.

V první půli předvedla Boleslav kvalitní fotbal plný křídelních akcí, centrů ze standardních situací i slibných šancí. Autorem přihrávek byl zejména aktivní Jarolím a jen obránce Dosoudil se po centrech z trestných kopů dostal čtyřikrát k hlavičkovému zakončení. I do vedení se domácí dostali po Jarolímově standardní situaci. Johanu při snaze o střelu stáhl na zem Došek a Mareš následně přesnou střelou k tyči proměnil penaltu, byť se štěstím. Oslavil tak svůj 150. ligový start.

Slovácko pak vyrovnalo hru, jenže jakmile otevřelo obranu, hnala se Boleslav kupředu vstříc dalším velkým šancím. Sloboda ani Ščuk je neproměnili, jedinou vážnější možnost hostů zahodil Kerbr. Na konci první půle vyšla domácím akce po pravé straně, Kysela odcentroval a Ščuk trkl hlavou míč přesně k tyči.

Po přestávce tempo výrazně opadlo. Boleslav měla dál územní převahu a sbírala roh za rohem, ale výrazné šance už nepřicházely. Stále častěji dostával naopak možnost k zahřátí domácí brankář Miller, pro něhož byla složitá především povedená rána střídajícího Kováře, jenž mířil přesně pod břevno.

V závěrečné čtvrthodině už Boleslav nechodila do útoku v dostatečném počtu hráčů, takže neudržela vepředu míč a dostala se pod tlak, což Slovácko ještě podpořilo vysunutím vysokého stopera Trousila na hrot. Boleslav však náskok bezpečně uhlídala a v koncovce tak mohl kouč Minář poslat na hřiště útočníka Chramostu, který od července marodil s kolenem.

Příští týden se oba celky potkají znovu, čeká je totiž vzájemný souboj ve čtvrtfinále Poháru České pošty.

Ohlasy a statistiky:

Ladislav Minář (Mladá Boleslav): „V prvním poločase bylo zřejmé, že se nám to vyplatilo. Ještě než jsme se dostali do vedení, mohli jsme dvakrát z velkých šancí skórovat. Pak už jsme neměli takovou kvalitu. Jsme však moc rádi, že se nám podařilo naplno bodovat a napravit dvě předchozí zaváhání, protože hlavně minule v Jihlavě jsme byli naprosto jaloví.“

Svatopluk Habanec (Slovácko): „Ještě se na to podívám, ale zřejmě přistoupím ke změnám v sestavě a klidně i nějakému přeřazení do béčka. V prvním poločase jsme byli na útočné polovině snad pět minut. Hráči měli respekt, jako kdybychom přijeli na Barcelonu. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme působili tak pasivně, proč hráči přistoupili k zápasu tak vlažně. Na druhou stranu Boleslav ukázala velkou hráčskou kvalitu, měla spoustu centrů a standardních situací.“

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)

Branky: 20. Mareš z pen., 44. Ščuk. Rozhodčí: Jílek - Štěrba, Vysloužil. ŽK: Dosoudil - Hofmann. Diváci: 2 177.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (84. Sivrič), Sloboda (76. Kúdela), Štohanzl - Nešpor (89. Chramosta). Trenér: Minář.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (63. Kovář), Valenta, Hofmann, Volešák - Kerbr (63. Skalák), Došek. Trenér: Habanec.