Spolek Kašpar odehraje v Ostravě šest představení

Ostrava – Podvanácté začíná v Ostravě Kašparův ostravský týden. Divadelní spolek Kašpar, který působí v Divadle v Celetné v Praze, uvede ve dnech 3. až 9. dubna v ostravském Divadle Petra Bezruče šest inscenací – ty nejlepší ze svého repertoáru, úplné novinky i reprízami osvědčenou klasiku.

Tři představení jsou letošní premiéry. Chanson? Šanson! je autorská inscenace plná básní a písní. „Další novinkou je únorová česká premiéra monodramatu francouzské autorky Natachy de Pontcharra Baterka Miki, která je režijním debutem Lukáše Jůzy s Petrem Lněničkou v hlavní a jediné roli,“ uvedla mluvčí divadla Stanislava Rožnovská. Třetí novinkou je Othello Williama Shakespeara, kterého diváci v Ostravě uvidí ještě před pražskou premiérou. V hlavních rolích se představí Jan Potměšil, Alena Doláková a Adrian Jastraban. Toto představení, které je naplánováno na 7., 8., a 9. dubna, je už vyprodané.

Romeo a Julie (Divadlo v Celetné) / Martin Hofmann
Zdroj: Divadelní spolek Kašpar/Michal Hladík

Ze starších představení jsou to tituly Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtví, což je čistě mužsky obsazená inscenace, Taneční hodiny, ve kterých hrají jenom ženy a Něžná je noc – komorní adaptace příběhu Marmeládová z Dostojevského Zločinu a trest s Martinem Hofmannem v hlavní roli.

„Pravidelní a pozorní návštěvníci si jistě všimnou, že se letošní přehlídka odehrává pouze na jevištích Divadla Petra Bezruče, ale to je vlastně jediná změna oproti předchozím ročníkům,“ řekl principál divadla Jakub Špalek.

Jakub Špalek ve hře Rozmarný bonus
Zdroj: Divadlo v Celetné/Michal Hladík

Divadelní spolek vznikl v roce 1990, od té doby nastudoval 89 premiér. Jakub Špalek patří ke kmenovým režisérům. Z herců v souboru hraje například Jan Potměšil, Jitka Čvančarová, Matouš Ruml, Marek Němec, Milena Steinmasslová a další.