Zimní stadion v Olomouci se zřejmě dočká rekonstrukce

Olomouc - Zhruba do měsíce by mělo být jasno o rekonstrukci zimního stadionu v Olomouci. Na svém přespříštím zasedání bude o nové víceúčelové hale rozhodovat zastupitelstvo města. Nyní se dokončuje projekt pro získání stavebního povolení. Několik let odkládaná stavba by mohla začít už příští rok.

Velké fronty na vstupenky a v ochozech pět a půl tisíce diváků, takový zájem vyvolal nedělní zápas v baráži o extraligu mezi olomouckými hokejisty a Libercem. Jenže stadion dnes extralize neodpovídá. Podle Erika Fürsta, generálního manažera HC Olomouc, by se dělaly relativně drobné úpravy. Týkaly by se šaten hostí i vybavení elektronikou. Jednalo by se o takové změny, které jsou v podmínkách extraligy.

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

Po dlouhých letech odkladů je teď rekonstrukce stadionu a vedlejší tréninkové haly reálná. „V nejbližších týdnech chceme jednat na úrovni jednotlivých klubů zastupitelů,“ upřesnil Martin Novotný, primátor Olomouce. Podle vedení magistrátu by totiž projekt pohybující se kolem 800 milionů korun měl najít podporu u všech stran tak, aby mohl pokračovat i po volbách.

„V současné době dokončujeme projekt pro stavební povolení, který bychom měli mít hotový v horizontu měsíce nebo měsíce a půl,“ informoval Robert Štefka, architekt projektu.

Nová víceúčelová hala najde využití i mimo hokejové zápasy.

Ve hře byla také varianta, že se nová hala postaví mimo centrum města. V takovém případě by ale byly náklady o čtyřicet procent vyšší než úprava dnešního stadionu. Celý komplex má díky parkovacímu domu vyřešit i problémy s automobilovou dopravou v centru.

Na rekonstrukci stadionu by vydělal i vedlejší bazén, který by se rozšířil o plochu, která by se zatravnila. V létě by v takzvané malé hale byly atrakce pro děti.

Vydáno pod