Nové informační centrum v Gongu nabízí také inforamce o Evropské unii

Ostrava - Nové informační centrum začalo fungovat v multifunkční aule Gong v industriálním areálu Dolní Vítkovice. „Ostravský informační servis se v něm spojil se střediskem Europe Direct, a tak v něm lidé kromě informací o Ostravě a Moravskoslezském kraji získají zdarma i informace o Evropské unii,“ uvedla vedoucí střediska Mirka Matochová.

„I když si to lidé neuvědomují, Evropská unie je součástí našeho každodenního života. Stále častěji nakupujeme online, cestujeme a pracujeme v zahraničí. Z našeho členství v Evropské unie vyplývají práva a výhody, o kterých lidé leckdy nevědí,“ uvedla Matochová.

Ve středisku v Gongu se lidé budou moci doptat na někdy obtížně srozumitelné záležitosti týkající se Evropské unie, ale stejně jako v jiných pobočkách Ostravského informačního servisu si tam také mohou koupit vstupenky, suvenýry nebo vyměnit peníze.

Ve dvaceti sedmi státech Evropské unie je téměř pět set středisek Europe Direct. V České republice jich je třináct, ostravské je v Moravskoslezském kraji po Bruntále druhé. Pro Ostravský informační servis je středisko v Gongu šestou.

Vydáno pod