Billiard Club Bohumín kraloval Dunajskému poháru

Bohumín - V rozhodujícím utkání turnaje proti sobě nastoupili rakouský mistr Billard klub Neustadter a domácí Bohumín, kterému k celkovému vítězství stačila i remíza. K prvním duelům proti sobě nastoupili ve volné hře Miroslav Andrejovský a Manfred Schrafl, v jednobandu se pak popasovali Jan Musil a Andreas Reichner.

Andrejovský nedal svému soupeři téměř žádnou šanci, dopustil se pouze jednoho výraznějšího zaváhání. Schrafl však chyboval mnohem více a Bohumín si tak připsal první důležité vítězství.  Na druhém stole se naopak příliš nedařilo Janu Musilovi. Po celou dobu dotahoval náskok Reichnera, který vzápětí srovnal.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Rozhodnout o vítězi tak museli další dvě disciplíny – kádr a nejnáročnější trojband. Na obou stolech si od úvodních karambolů počínali lépe zástupci domácího klubu.

V kádru své dominantní postavení potvrzoval v duelu s Horstem Ederlem Milan Ráček a náskok hned od úvodu si vypracoval v trojbandu i Ivo Gazdoš, jehož vyzyvatelem byl Gerhard Straub. A právě Ivo Gazdoš ve čtyřicátém čtvrtém náběhu docílil kýženého padesátého bodu, čímž Bohumínu zajistil i vítězství v Dunajském poháru. 

Vydáno pod