Olomoucké Bezručovy sady ožijí hudbou

Olomouc – Olomoucké kulturní léto si pro své akce vybírá i netradiční místa. V pátek 12. července se v Bezručových sadech odehraje unikátní koncert arménské kapely Wattican Punk Ballet v rámci jejich evropského turné. Kapelu tvoří temperamentní sourozenci Gaya a Karen Arutyunyan. Atmosféra bude podpořena originálním nasvícením městských hradeb.

Olomoucká scéna letos hostí různé významné muzikanty, ale kapelu z Arménie, která se může pyšnit spoluprací s takovými hudebními velikány, jako jsou např. Alex Hacke (Einsturzende Neubauten), Bobby McFerrin, Massive Attack či Depeche Mode, ještě nezažila.

„Koncertem v parku chceme poukázat na možnost využití zajímavých míst ke konání kulturních akcí. Tímto způsobem bychom rádi přiblížili historii a krásu města Olomouce nejen jejím obyvatelům, ale i ostatním návštěvníkům z širokého okolí,“ říká Jiří Jirák, Topol productioun.

A na co se diváci v pátek 12. července večer mohou těšit? „Zapomeňte na klasický koncertní projev – Wattican Punk Ballet stírají veškeré bariéry mezi hudbou a performance bez ohledu na předsudky a konvence. A ještě něco navíc - jako speciální host večera vystoupí i kapela Two Men, která už oficiálně nekoncertuje, ale odehraje speciální vystoupení pouze pro tuto příležitost,“ dodává Alena Karkošková, produkční kavárny a multikulturního prostoru Café Mezi Světy.

Podle Jiřího Jiráka je koncert první vlaštovkou ze série kulturních akcí v Bezručových sadech, které v rámci projektu „Bezpečný park“ obě společnosti připravují. Cílem je díky kulturním aktivitám zvýšit frekvenci pohybu obyvatel v parku (i ve večerních hodinách), a tím snížit riziko kriminality.

Vydáno pod