V Šumperku padla poslední klapka filmu Krásno

Šumperk - Režisér Ondřej Sokol se ve své černé komedii Krásno vrací k událostem svého dětství, které prožil právě v podhůří Jeseníků. Roli sebe sama před třiceti lety svěřil svému synovi Adamovi. Natáčeli v reálných kulisách kempu na břehu přehrady Krásná.

Líně plynoucí léto u přehrady Krásná, nebýt kamer a techniky, filmaře by od kempařů ani nikdo nerozeznal. Adreu Alexovou bonus k dovolené potěšil.

„Když jsme slyšeli, že se tady točí, zrušili jsme i výlet a je to výborný zážitek,“ komentovala natáčení Andrea Alexová.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

V přehradě se před třiceti lety koupal i Ondřej Sokol s kamarády. Ve filmu se bude umírat, řešit zločin a složité vztahy. Tvůrci slibují pořádně černou komedii.

„U nás se často za komedii považuje něco, kde lidi říkají vtipné věci a zažívají legrační situace. Tak taková komedie to nebude. Dějí se tam zásadní a tragické věci,“ uvedl režisér Ondřej Sokol.

Tvůrci Krásna vyzvali fanoušky, ať jim na film přispějí. Už teď jich mají sto třicet tisíc a na film přispěli dvě stě tisíci korunami. Jméno v titulcích nebo účast na premiéře je možné si předplatit i po poslední klapce, až do listopadu.

V Šumperku lidé uvidí film jako první, v prosincové předpremiéře. Do kin Krásno přijde 30. ledna.