Panelový dům, který ve Frenštátě vydržel ničivý výbuch, vykradli zloději

Frenštát pod Radhoštěm - Obyvatelé panelového domu ve Frenštátě, který před pěti měsíci vydržel ničivý výbuch plynu, se do svých domovů vrátí zřejmě ještě o pár dní později. Opravovaný panelák totiž vykradli zloději. Odnesli si sebou stavební materiál za deseti tisíce a pošlapali čerstvě vylitou podlahu. Tu stavaři musejí předělat. Policie o případu ví.

Nejdřív to bylo místo tragédie a smutku. Při výbuchu plynu v panelovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm přišlo o život šest lidí. Část paneláku úplně zmizela. Teď se opravovaný vedlejší vchod stal cílem zlodějů. A kvůli nim se lidé do svých bytů vrátí později.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

„Zloděj zcizil předměty, které jsou mu zhola k ničemu, například vodovodní baterie, čerpadlo, které je jednoúčelové, ale největší škodu způsobil tím, že pošlapal čerstvě vylité podlahy,“ uvedl Petr Albrecht, předseda výboru Společenství vlastníků bytových jednotek.

Jeden z bytů je těsně před dokončením, zbývá vymalovat instalovat kuchyňskou linku dokončit elektroinstalaci, položit podlahy. Jeho majitelé se sem vrátí v polovině srpna.

Do budoucna uvažujeme nad tím, že dům necháme  fyzicky střežit, protože cenné věci se tam budou montovat na poslední chvíli," doplnil Petr Albrecht.

Jen na svépomoc ale místní nespoléhají. O krádeži ví i policie. 

Zatímco lidé z vchodu, který sousedil s osudovou třicet devítkou připravují stěhování do opravených domovů, majitelé již neexistujících bytů se dohodli, že pozemek darují městu. Vzniknout by tady mělo pietní místo.