Řidič zastavil až v Lelekovicích, kde mu policisté zatarasili cestu

Brno – Divoké pronásledování rychle jedoucího řidiče skončilo až v Lelekovicích, kde ho zastavily policejní zátarasy. Muž z auta odmítl vystoupit, policisté ho proto museli vytáhnout proti jeho vůli. Řidič měl důvod se vzpouzet – policisté v autě našli sáček s marihuanou, dýmku a ukradený občanský průkaz. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog, krevní test ale odmítl.

Honička začala v Brně-Žabovřeskách ve čtvrtek nad ránem, kdy řidič rychle projížděl ulicemi. Policisté ho začali pronásledovat, muž totiž odmítal zastavit a ujížděl pryč z města. „Jízda po téměř prázdných silnicích pokračovala až do Lipůvky. Tam už to vypadalo, že pronásledovaný řidič zastaví, ale začal znovu ujíždět směrem na Vranov a Lelekovice,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Vůz zastavila až druhá hlídka, která svým autem zatarasila silnici. „Ani v této situaci muž ještě nekapituloval a odmítal z auta vystoupit. Když nepomohla ani hrozba střelnou zbraní, policisté mu z vozu pomohli za využití hmatů a chvatů,“ řekl Šváb.

NO COMMENT: Policejní honička (záběry Policie ČR) (zdroj: ČT24)

Při prohlídce auta policisté našli sáček s marihuanou, dýmku a ukradený občanský průkaz. Řidič byl podle policie pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog. „Muž s policisty odmítl spolupracovat, nepodstoupil ani kontrolní odběr krve, proto mu policisté uložili padesátitisícovou kauci. Nabyli totiž dojmu, že by se mohl vyhýbat správnímu řízení, ve kterém se bude ze svého chování zpovídat,“ dodal Šváb.

Muži policisté na místě zabavili řidičský průkaz a protože nezaplatil kauci, skončilo jeho auto na odstavném parkovišti.