Zlín proti Hranicím představil novou posilu a srbská spojka Pavič nezklamal

Zlín - V plné herní přípravě na nový extraligový ročník, který začne už za tři týdny, jsou házenkáři Zlína. Nováček nejvyšší soutěže bude spoléhat především na hráče, kteří postup vybojovali. Proti Hranicím se ale ve zlínském dresu představila i zajímává posila ze Srbska.

Po třinácti letech se zlínští házenkáři vrací do nejvyšší soutěže, kde rozhodně nechtějí být v roli otloukánka. Proto už v přípravě měří síly s extraligovými celky. S Královým Polem a Kopřivnicí dokázal východomoravský tým sehrát vyrovnané partie, zatím v posledním utkání proti vicemistrovi z Hranic ale zaostával a prohrál 24:31. „V obraně problémy nemáme, to jsme si přenesli z první ligy, horší je útok a nepřesnost v koncovce,“ vysvětlila zkušená zlínská spojka Robert Plšek.

Rozhovor s Robertem Plškem (zdroj: ČT24)

Právě s rychlým přechodem do útočné fáze by měl Zlínu pomoci Antonij Pavič. Srbská střední spojka z Željezničaru Bělehrad se proti vítězi Českého poháru uvedla třemi brankami. „Je to přesně hráč, který nám v kádru chybí. Když byl na hřišti, připomínala naše hra extraligu. Navíc nebude platný jen v útoku, dokáže se prosadit i v obraně,“ nešetřil chválou na novou posilu trenér Andrej Titkov.

Rozhovor s trenérem Andrejem Titkovem (zdroj: ČT24)

Zlín posiluje i na křídlech. Na pravou stranu přišel Boris Aspridis, který se ale hned na druhém tréninku zranil. Na hostování se klub dohodl i s nejlepším střelcem první ligy Janem Zbrankem.  

HC ZLÍN - TJ CEMENT HRANICE 24:31 (16:17)

Sestava Zlína:

Brankáři: Šidlík a Hrdina

Pavič 3, Žůrek 3, Zbránek 1, Kafka 1, Plšek 3, Lefan, Šáš, Poloz 7, Zetík, Kočí 3, Pernica 1, Buček 2, Švec

Vydáno pod