Slavný ruský soubor zatančí Labutí jezero v bývalém plynojemu

Ostrava - Aula Gong v areálu Dolní oblast Vítkovice přichází s dalším atraktivním programem. Vystoupí tam špičkový baletní soubor Moscow City Ballet, který staví na tradicích ruského klasického baletu. V kulisách industriálních památek navíc tanečníci předvedou balet všech baletů - romantické Labutí jezero Petra Iljiče Čajkovského.

Soubor Moscow City Balet je úspěšný a žádaný, nabízí dokonalost v technice, výrazu tanečníků i choreografii. Pořádající agentura JVS Group slibuje také krásné kostýmy a scénu, působivé osvětlení.

Moscow City Ballet založil v roce 1988 ruský choreograf Viktor Smirnov Golovanov. I když nedávno zemřel, vedení souboru pokračuje v jeho odkazu a snaží se přinést lidem dokonalý zážitek plný emocí a krásy.

Moscow City Ballet
Zdroj: ČT24

Moscow City Ballet vystoupí v Ostravě 6. prosince, předtím navštíví také Prahu a Bratislavu v sousedním Slovensku. Pražské vystoupení v Kongresovém centru, které bude 4. prosince, navazuje na loňské úspěšné představení Romea a Julie v podání ruských umělců.

Jednou z největších hvězd, které dosud ve vítkovickém Gongu vystoupily, byl americký minimalistický skladatel a hudebník Philip Glass. Hráli tam rockeři i filharmonie, zpívaly sbory. Velký balet tam bude poprvé. 

Vstupenky na slavný moskevský balet jsou k dostání v síti Ticketportal.