Brněnské akvabely si přizvaly posilu, po sedmi letech trénují ve třech

Brno - V plné přípravě na novou sezónu jsou nejúspěšnější české akvabely Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou. Aby brněnské závodnice za tři roky uspěly na olympiádě v Riu de Janeiru, zapracovávají premiérově i novou posilu.

Soňa Bernardová a Alžběta Dufková společně kráčí za úspěchy už sedm let. Teď si na svoji cestu přizvaly novou posilu, osmnáctiletou Elišku Skácalovou. „V podstatě si myslím, že ve dvou se to lépe táhne, nicméně třetí osoba do toho týmu zase dodává novou energii, šťávu, nápady,“ vysvětlila pozitiva tréninku ve třech Soňa Bernardová 

Rozhovor se Soňou Bernardovou (zdroj: ČT24)

Pro olomouckou akvabelu je to splnění dětského snu. Vždyť Soňa Bernardová má za sebou už čtyři olympijské starty a spolu s Dufkovou vybojovaly nejlepší umístění pro Českou republiku v historii, když na mistrovství světa v Barceloně skončily jedenácté.„Holky jsem sledovala u televize na všech olympiádách, kam se kvalifikovaly. Pro mě jsou to idoly, takže je úžasné s nimi trénovat,“ popsala Eliška Skácalová. 

Rozhovor s Eliškou Skácalovou (zdroj: ČT24)

Jak se nově složené trio osvědčí, ukáže až nová sezóna, vrcholem bude srpnové mistrovství Evropy v Berlíně. „Naposledy jsme na Evropě skončily na osmém místě, pokud se to v Německu podaří zopakovat, nebo se posunout ještě výš, budeme rády,“ řekla o ambicích pro novou sezónu Alžběta Dufková.

Rozhovor s Alžbětou Dufkovou (zdroj: ČT24)