Skvělý debut mladíka Němce. Chomutovu dal dva góly

Ostrava - Na svoji extraligovou premiéru vítkovický hokejista Erik Němec asi hned tak nezapomene. Devatenáctiletý útočník v prvním utkání mezi elitou vstřelil Chomutovu dva góly a navíc jednou asistencí výrazně pomohl k vysokému vítězství 8:3. Vítkovický odchovanec se prosadil už v první třetině. Během tří minut jeho dva góly knokautovaly soupeře, který za stavu 0:3 zápas „zabalil“. „Je to šílené, nechápu. Něco neskutečného,“ svěřil se Němec po utkání novinářům.

Juniorský český reprezentant branky dávat umí. Vítkovickou juniorku v minulé sezoně dovedl k titulu, v play-off byl nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. Klub ho ale v září poslal nabrat zkušenosti s dospělým hokejem do prvoligového Havířova.

Při zdravotní indispozici Jana Káni, Tomáše Kucsery a Michala Hlinky se ale ve Vítkovicích na Němce nakonec dostalo. „Možná jsem trošku věřil, že bych tu šanci mohl dostat dříve, ale neřešil jsem to. Havířov si nemůžu vynachválit. Je tam skvělá parta. Mě to ze začátku hodně nakoplo, chlapský hokej mi přišel rychlejší než juniorka, ale v Havířově jsem si na to zvykl,“ řekl Němec.

Šťastnou ruku měli i vítkovičtí trenéři, když sestavili formaci Strapáč, Němec, Húževka. Po jediném společném rozbruslení dali v utkání s Chomutovem první čtyři góly. „Ani to sám nechápu, jak nám to sedlo. Viděli jsme se až na rozbruslení a tam jsme ani pořádně nic nenacvičovali. Oba jsou zkušení kluci, uvidíme, jak nám to půjde dále. Jestli tady teda zůstanu,“ řekl Němec.

Premiéru zvládl údajně zcela v klidu a bez stresu. „Nervózní jsem nebyl, věřil jsem si. Extraliga je něco jiného než první liga, ale odnaučil jsem se být nervózní, protože to ničemu nepomůže. Dělal jsem to, co mám naučené,“ řekl Němec.

Sestřih utkání Víktovice - Chomutov (zdroj: ČT24)