Hromadná nehoda na Kroměřížsku si vyžádala čtyři lidské životy

Rymice/Kostelec - Čtyři mrtví zůstali po dnešní dopravní nehodě na Kroměřížsku. Tři osobní automobily se srazily na rovném a přehledném úseku silnice mezi obcemi Rymice a Kostelec u Holešova, potvrdili to policejní mluvčí Aleš Mergental a mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Na místě zasahoval i vrtulník.

Silnice číslo 490 byla odpoledne zcela uzavřená, dopravní policie odkláněla dopravu v Holešově a Přerově. Tři lidé byli mrtví na místě, hasiči je museli vyprostit ze zcela zdemolovaného vraku. „Jedna žena byla s vážným zraněním převezena vrtulníkem k dalšímu ošetření,“ uvedl Netopil. I ta bohužel později v nemocnici zemřela.

Vozidlo Audi přejelo na rovném úseku do protisměru, kde se srazilo s dalším automobilem stejné značky. „Pravým bokem narazilo do přední části druhého vozu,“ popsal nehodu Mergental. Všichni čtyři mrtví jsou z vozu, který vyjel do protisměru. Svými následky je to letos vůbec nejhorší nehoda ve Zlínském kraji.

Vstup Josefa Kvasničky z dopravní nehody (zdroj: ČT24)

Ve voze, který vyjel zatím z neznámých příčin do protisměru, zemřeli čtyřicetiletý řidič, jeho o sedm let starší spolujezdec a devětatřicetiletá žena. V nemocnici později zemřela žena ve stejném věku. Všichni čtyři bydleli v Přerově.

Řidič druhého automobilu byl zraněn jen lehce. V autě, které do něj ještě zezadu narazilo, nebyl zraněn nikdo. Příčinu tragické nehody policisté vyšetřují. Hasiči odpoledne uklízeli následky nehody, při které na vozovku vytekla i nafta.

Letos na silnicích ve Zlínském kraji zemřelo už 39 lidí. V posledních letech se nehody tří automobilů staly jen na Kroměřížsku. V roce 2011 vyhasly tři životy na nebezpečné křižovatce u Bezměrova a o dva roky dříve se stejná tragédie stala právě u obce Rymice.