Policisté dopadli lupiče, kteří řádili v Karviné

Karviná - Dvacet vykradených domů, mnohé i několikrát. Jejich majitelé si oddechli. Policisté mají čtveřici mužů, kteří řádili v Karviné od začátku prosince. Lupiči byli závislí na drogách a brali úplně všechno.

Dva měsíce lidé nevěděli, jak se bránit. „Mně vzali vozík, dvoukolák a další věci a sousedovi v té době vykradli chatku,“ rozčiluje se okradený Zdeněk Vajter. Lupiči brali všechno, co v domech našli. Oblečení, doklady, zlaté šperky, ale třeba i sedm hroznýšů a chovatelské nádoby. Policisté nakonec zloděje doslova vystopovali. „V ten inkriminovaný den sněžilo a hlídka, která vykonávala službu v tom vytipovaném prostoru, si všimla stop, které vedou odněkud někam a to jim bylo podezřelé. Šli po stopách ve sněhu, až přišli k nim,“ popisuje vedoucí obvodního oddělení Jaroslav Sarčák.

Reportáž Ivy Kubankové (zdroj: ČT24)

Dva z pachatelů jsou podle policie ve vazbě, dva jsou vyšetřováni na svobodě. Počet loupeží přitom od minulého roku vzrostl v obou obvodech o více než padesát procent. Alarmující čísla zvedla ze židle policejního prezidenta. Včera byl ve městě a slíbil 50 mužů speciální pořádkové jednotky ze Šluknovska. První posily dorazí na konci tohoto týdne.