Tečku páteční noci navštíví Jaromír Nohavica a Zlata Holušová

Ostrava - První sezóna vysílání Tečky páteční noci se blíží ke svému konci, ostravské studio proto navštíví místní osobnosti – písničkář Jaromír Nohavica a Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava. Přijde také skupina Kieslowski a pořadatelé festivalů Letní filmová škola v Uherském Hradišti, Letní Letná a soutěže Boom Cup.

„Když jsme uvažovali o tom, čím se před prázdninovou přestávkou ve vysílání z Ostravy důstojně rozloučit, nemohli jsme jinak – naším hlavním hudebním hostem je Jaromír Nohavica,“ řekl moderátor pořadu Marek Hlavica.

„Společně se budeme bavit o celé řadě různých témat – od toho co Jarek vlastně poslouchá, jak píše texty, jak se dostal k přepisování Mozartových libret až po jeho plány do budoucna,“ komentuje Hlavica.

Kieslowski
Zdroj: ČT24

V Tečce jsou vždy alespoň dva hudební hosté. „Marie Kieslowski a David K. Pomahač tvoří skupinu Kieslowski, o které se hovoří jako o folkové. Teď ale připravují album s Janem P. Muchowem, takže jestli to pořád bude folk je velkou otázkou,“ řekl Hlavica.

Léto znamená festivalovou sezónu. Dalším významným hostem proto bude Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava. Společně si projdeme to nejzajímavější z připravovaného ročníku a povíme si i něco o tom proč festival před třinácti lety vzniknul, nebo jak se loví největší hudební hvězdy pro takovouto akci.

Tyto hvězdy jsou samozřejmě hlavním tahákem, ale festival je také příležitostí pro kapely, které věhlasu ještě nedosáhly, dát o sobě vědět publiku nezatíženému předsudky. „Na Colours se představí vítězové celostátní soutěže Boom Cup. Popovídat si o ní přijde Igor Vašut, její ředitel,“ řekl Hlavica.

„Protože víme, že Ostrava není střed světa, podíváme se i jinam. Přijde k nám Jiří Turek, ředitel a duchovní otec festivalu Letní Letná a Radana Korená, která zase vede slavnou Letní filmovou školu v Uherském Hradišti,“ dodal Hlavica.

„Ve studiu budeme mít zástupce hudebního, filmového a divadelního festivalu. Přesto na hudebním festivalu se promítá a hraje divadlo, na filmovém a divadelním se zase hraje hudba. Budeme se bavit o tom, jestli a proč je potřeba multižánrovost, jakoby samotná specializace nestačila,“ řekl Hlavica.

V průběhu prázdnin se sice Tečka vysílat nebude, ale můžete se těšit na jedno speciální vydání. Odkud a kdy ho pro vás chystáme, odhalíme už tento pátek, od 23:00 na ČT art.

www.ceskatelevize.cz/teckanoci