V ostravském Librexu představí novou knihu

Ostrava – V ostravském Domě knihy Librex bude v úterý 5. března představena kniha „VOLAVČÍ SÍTĚ. Po stopách třetího odboje.“ Akce bude pokračovat a autogramiádou obou autorů Luďka Navary a Miroslava Kasáčka.

Kniha autorské dvojice Luděk Navara a Miroslav Kasáček se pokouší rozplést pozadí smutné události z roku 1951 – tragédií, se kterou je spojena celá řada dalších příběhů i konkrétních osudů těch, kteří měli odvahu postavit se na odpor se zbraní v ruce.

Autoři vycházejí z původních dobových pramenů i vzpomínek pamětníků a řada dokumentů bude zveřejněna vůbec poprvé. Stejně jako v předchozí knize Příběhy třetího odboje doplňují vyprávění celou řadou autentických fotografií a archiválií.

TS Ostrava s Luďkem Navarou a Miroslavem Kasáčkem dlouhodobě spolupracuje na dokumentech a dokumentárních cyklech o třetím odboji: Příběhy železné opony, V zajetí železné opony, Po stopách třetího odboje, Ztracení otcové, Můj otec generál, Mlynáři od Babic atd.

Současně s představením knihy proběhne i vernisáž výstavy Překonej stěnu smrti, která předkládá komentované fotografie z doby Železné opony. Výstava bude přístupná do 1.4.2013.

5.3.2013, 17:00, Dům knihy Librex, Smetanovo náměstí 8, Ostrava