Na Folklor bez hranic přijedou letos do Ostravy také umělci z Tichomoří

Ostrava - Přípravy na patnáctý ročník tradičního folklorního festivalu v ulicích Ostravy Folklor bez hranic vrcholí. Přehlídka začne 13. srpna. Umělci budou na různých místech Ostravy, na náměstích i v sálech, vystupovat do 17. srpna.

„Ve scénáři figurují ostravské soubory Hlubina, Hlubinka, Holúbek, Krasničanek, Slezský soubor Heleny Salichové, Ševčík, Klas z Kralic na Hané, Ondřejnica ze Staré Vsi nad Ondřejnicí a samozřejmě zahraniční soubory,“ informoval mluvčí festivalu Michal Bayer. Kulturu své země přijedou prezentovat uskupení z Dánska, Chorvatska, Polska, Srbska a tichomořských Cookových ostrovů.

Zahajovací koncert, který bude v pondělí večer v sále Janáčkovy konzervatoře, odstartuje soubor Hlubina a po něm vystoupí většina zahraničních hostů.V následujících dnech se umělci představí v ostravských obvodech Jih, Poruba, Mariánské Hory a Hulváky, Moravská Ostrava a Přívoz. Podle plánu zazpívají i v některých domovech důchodců. Jeden koncert bude také na lázeňské kolonádě v Lázních Klimkovice.

Závěrečný, páteční program, začne průvodem centrem města, který se k večeru přesune na Slezskoostravský hrad. Vystoupení dětských souborů vystřídá závěrečný koncert.

Festival pořádá sdružení Folklor bez hranic Ostrava společně se Souborem lidových písní a tanců Hlubina.

Výstava fotografií ve foyeru Nové radnice přiblíží, jak to vypadalo na minulém ročníku.

Vydáno pod