Masters of Rock zůstane ve Vizovicích

Vizovice - Vizovické zastupitelstvo dnes dalo definitivně zelenou festivalu Masters of Rock. Pro zachování festivalu hlasovala většina zastupitelů. Festivalu hrozilo, že ve své vizovické podobě zanikne a přesune se do jiného města. Radní se totiž s organizátory dohadovali o výši poplatků za to, že se Masters of Rock může ve Vizovicích konat. Vedení obce totiž chtělo, aby pořádající agentura Pragokoncert zaplatila jedno procento z tržeb z prodaných lístků. To ale organizátoři odmítali, navrhli, aby místo dosavadních 50 tisíc korun městu agentura zaplatila 100 tisíc korun.

To ale obec odmítala. Kdyby vyšel její návrh, pak by při návštěvnosti festivalu  25 tisíc lidí a průměrné ceně lístku tisíc korun rozpočet získal 250 tisíc korun.

Případný odchod festivalu z města by ale byl ranou především pro místní podnikatele. „Je to stěžejní akce. Za čtyři dny mám v hospodě tržby jako za dva měsíce. Pokud Masters skončí, bude to katastrofa,“ uvedl například majitel Rybárny Vizovice Martin Kovář. Právě tím argumentují pořadatelé festivalu. Podle nich Vizovice takto získají mnohem více než požadované jedno procento z prodeje vstupenek.

Obří čtyřdenní festival každý rok v červenci do Vizovic přiláká více než
25 tisíc návštěvníků. Letos se uskutečnil už jeho osmý ročník.

Vydáno pod