Znojmo chce první ligu udržet navzdory odhadům bookmakerů

Znojmo - Sázkové kanceláře mají před novou sezónou jasno, na sestup tipují jihomoravského nováčka ze Znojma. Tým Leoše Kalvody je ale odhodlán soutěž udržet a předpoklady zbourat nebojácnou hrou, která by měla vycházet hlavně ze zabezpečené obrany.

Kostra týmu by měla být shodná s tou, která historický postup do nejvyšší soutěže vybojovala. Kalvoda může počítat i s jarním tahounem Markem Heinzem, pětatřicetiletý exreprezentant podepsal ve Znojmě smlouvu po vypršení kontraktu v Olomouci.

Rozhovor s Leošem Kalvodou a Markem Heinzem (zdroj: ČT24)

Z Hané míří směrem na jih i další známé tváře – hostování si prodlouží Radim Nepožitek, zopakuje Václav Vašíček a premiérově vyzkouší Václav Tomeček. Z Plzně přichází slovenský mladík Hrošovský a Vlastimila Hrubého by měl v brance jistit napravený hříšník Drobisz.

Rozhovor s Vlastimilem Hrubým a Dominikem Simerským (zdroj: ČT24)

Změny v kádru Znojma:

Přišli: Petr Drobisz (Olomouc), Václav Tomeček, Václav Vašíček (oba Olomouc H), Emir Zeba (České Budějovice), Dominik Simerský (Jablonec H), Miloš Reljič (Syrianska), Patrik Hrošovský (Plzeň H). 

Odešli: Roman Švarc, Zdeněk Mička (Tasovice H), Tomáš Lukáš (Třebíč H), Adam Ševčík (Olomouc NH)

Z osmi přípravných zápasů prohrálo 1. SC Znojmo FK jen dvakrát. Tým si může cenit hlavně těsné výhry nad účastníkem předkola ligy mistrů – řeckým vicemistrem PAOK Soluň.

Postup Znojma do první ligy přesáhl loňské předsezónní předpoklady. Startu v nejvyšší soutěži ale dlouho bránil nevyhovující stadion. Až dohoda o podzimním azylu v Brně a sliby politiků o rekonstrukci přesvědčily licenční komisi, že může Znojmo do Gambrinus ligy pustit. Ještě v roce 2010 přitom tým hrál až třetí nejvyšší soutěž.

Opravený stadion zažije prvoligovou premiéru zřejmě až v únoru. Hráči si prvoligový start užijí v pátek 19. července na hřišti pražské Dukly. O týden později bude znojemský celek v Brně hostit Teplice.