Švancara o Plzni: Jsou to prostě frajeři

Brno - Obdiv nad současnou hrou plzeňských fotbalistů neskrýval po ligové porážce 1:3 brněnský kapitán Petr Švancara. Pětatřicetiletý útočník přiznal, že mu učarovaly výkony Viktorie v Evropské lize proti Neapoli, herní styl svěřenců trenéra Pavla Vrby se mu však líbil už v podzimní části ligy.

„Jsou to prostě frajeři na hřišti. Jejich kvalita je vysoká a umějí ji využít. Situace, které jsou pro obránce kolem trestného území složité, dokážou plzeňští zadáci s přehledem vyřešit,“ řekl Švancara, který se rád na podobný fotbal dívá.

„Oni mě dnes vůbec nehlídali. Je logické, že mě předběhnou. Až na jeden moment, kdy jsem šel sám na branku, tak mě však k ničemu nepustili. Mají zdravé sebevědomí. Do útočení se zapojují i obránci,“ poznamenal Švancara, který se v lize představil po sedmizápasové přestávce.

Švancara neskrývá nadšení ze hry Plzně

Na konci září utrpěl v utkání v Olomouci úraz obratlů a léčení si vyžádalo více než dvouměsíční přestávku. Navzdory dlouhému zápasovému výpadku bylo brněnského kapitána v dnešním zápasu vidět. Snažil se, unikal po levé straně, přihrál na první branku, chyběla mu jen přesnější koncovka.

„Pro mě byla motivace Plzeň zkusit potrápit a porazit. Byli jsme od toho kousek. Pak se ale dvakrát otevřely dveře v naší obraně a oni nás potrestali. To umějí dokonale. Proto jsou v tabulce na prvním místě. Jsem nadšený z toho, jak dělají fotbal,“ pochválil soupeře brněnský útočník.

Horváth je pro Plzeň nejplatnější

Navzdory porážce viděl Švancara v utkání i pozitiva ve hře brněnského týmu. „Měli jsme šance. Gól jsme Plzni také dali. Ovšem v tabulce pravdy máme další domácí prohru a minus tři body. Kdybychom uspěli, tak jsme se mohli posunout v tabulce na šesté místo,“ litoval Švancara.

Na hrotu útoku brněnskému týmu citelně chyběl nový ofenzivní hráč Miroslav Markovič, který se nešťastně zranil na předzápasovém tréninku. „V přípravě vypadal dobře, do kabiny zapadl výborně,“ ocenil Švancara spoluhráče a doufal, že se Markovič brzy uzdraví a nastoupí už v dalším kole v Jablonci.

„Plzeň ukázala svou sílu v útočné dvojici. Ze hřiště odešel Tecl a nahradil jej Bakoš. A rázem jsme dostali dvě branky,“ řekl Švancara. Na otázku, kdo je v plzeňském mužstvu nejplatnějším hráčem, odpověděl bez zaváhání, že Pavel Horváth. „Dnes nahrál na dvě branky. Má sice vpředu trochu více nafouklé břišní svaly, ale je velký tvůrce hry Plzně,“ dodal Švancara.

Vydáno pod