Ztracený zápas Kometa dotáhla do prodloužení. Po chybě nakonec padla

Brno - Branka Romana Pšurného 75 sekund před koncem prodloužení zajistila hokejistům Litvínova vítězství 4:3 v Brně. V zápase divokých zvratů vedl Litvínov ve 13. minutě už 3:0. Kometě se podařilo vyrovnat v předposlední minutě základní hrací doby díky gólu Hynka Zohorny v přesilovce.

Po Brejčákově faulu se ve 13. minutě strhla na ledě bitka, ze které kromě dalších dvouminutových vyloučení vyšel obránce hostů s pětiminutovým trestem a vyloučením do konce utkání. Litvínovský Kubát přidal vzápětí třetí branku, která domácí hokejisty na chvíli srazila do kolen. Gól se jim nepovedlo dát ani při dvouminutové početní výhodě proti třem. V závěru první třetiny sice získali domácí převahu, dlouho ale nedokázali vyzrát na brankáře Francouze. Až po akci Jakuba Svobody skóroval Jan Hruška.

Brňané se sice postupně dostali ve druhé třetině do tlaku, přes pozorně hrající zadáky hostů se ale do šancí dostávali jen s obtížemi. Střely zdálky nebyly příliš účinné. Kontaktní gól vstřelil až v 35. minutě po Čermákově akci Dočekal.

Sestřih a ohlasy utkání Brno - Litvínov (zdroj: ČT24)

V poslední třetině Brňané vsadili všechno na útočnou kartu, jejich obléhání litvínovské branky ale kýžené ovoce neneslo. Naopak z ojedinělého protiútoku mohl rozhodnout Lukeš, který si po úniku neporadil s Trvajem. Křečovitost Komety se projevila vzápětí i při pětiminutové přesilovce, když zamířil předčasně do šatny po faulu kolenem útočník Jakub Černý.

I když domácí pálili na branku ze všech pozic, soupeř obětavě padal do střel. Zoufalou snahu se podařilo zúročit až v předposlední minutě, na 3:3 vyrovnal v přesilovce Zohorna. Do prodloužení vstupoval Litvínov po trestu pro hráčskou lavici v dalším oslabení, které už ale Brno nevyužilo. Zápas rozhodla šťastná střela Pšurného, která proklouzla Trvajovi do sítě.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (1:3, 1:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Hruška (J. Svoboda), 36. Dočekal (L. Čermák, M. Hořava), 59. H. Zohorna (Divíšek, J. Hruška) - 1. Lukeš (Hübl), 2. Trávníček (Martynek, Stříteský), 13. Kubát (Hübl, Lukeš), 64. R. Pšurný (Trávníček). Rozhodčí: Mikula, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 11:15, navíc Erat 10 min - Brejčák 5 min. a do konce utkání, J. Černý 10 min. a 5 min. a do konce utkání, Posmyk, Hübl oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec - L. Čermák, Divíšek, M. Hořava - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, Němec - Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kousalík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Martin Frolík, J. Černý, R. Pšurný - Jurčík, Rapáč, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.