TÉMA

Zadní Třebaň

Provoz vlaků mezi Řevnicemi a Karlštejnem stál několik hodin, padající sloup zabil dělníka

Pád sloupu vysokého napětí na trakční vedení zastavil ve středu po poledni na přibližně pět hodin provoz na trati Praha–Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi. České dráhy původně odhadovaly, že omezení potrvá až do 20:00. Dopravce zároveň zajistil náhradní autobusy. Omezení se týkalo Západních a Bavorských expresů, rychlíků Berounka a osobních vlaků linky S7. Podle mluvčí policie Michaely Richterové zemřel po pádu sloupu u Zadní Třebaně dělník, dva další jsou zranění.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 18:04|

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní od čtvrtka pojedou vlaky po jedné koleji

Provoz na jedné koleji železniční tratě mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku bude od čtvrtka obnoven. Pracovníci Správy železnic od úterý odstraňovali utržené části skalního převisu nad tratí, problematické místo zabezpečili zábranou, informoval ve středu Jan Nevola ze Správy železnic.
6. 7. 2022|

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní opět nepojedou vlaky. Železničáři po nehodě odstraní skalní převis

Provoz na železniční trati mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku bude opět zastaven. Důvodem je odstraňování utržené části skalního převisu nad tratí. Vlaky tudy nepojedou v úterý a ve středu od 7:00 do 19:00. Náhradní dopravu budou zajišťovat autobusy, informoval Jan Nevola ze Správy železnic. Minulý týden ve čtvrtek se v úseku stala nehoda, rychlík narazil do skály na kolejích a část soupravy vykolejila. Pět cestujících se lehce zranilo. Provoz po jedné koleji byl obnoven v pátek večer.
4. 7. 2022|

Provoz u Karlštejna je po čtvrteční nehodě rychlíku obnoven, vlaky jezdí po jedné koleji

Provoz na jedné koleji železničního koridoru mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku je po čtvrteční nehodě rychlíku obnoven, vlaky zde zatím jezdí sníženou rychlostí, informovaly v pátek pozdě odpoledne České dráhy na Twitteru. Rychlík ve čtvrtek narazil v úseku do sesunuté skály na kolejích a část soupravy vykolejila, pět cestujících se lehce zranilo.
1. 7. 2022Aktualizováno1. 7. 2022, 19:22|

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály a vykolejil. Provoz na trati stojí, omezení vydrží do pátku

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah (ČD) Lukáš Kubát. Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že se lehce zranilo pět lidí. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, Správa železnic předpokládá, že se jej podaří obnovit až v pátek. Část vlaků jezdí po souběžné trati přes Rudnou u Prahy, jiné jsou zrušeny nebo nahrazeny autobusem.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 22:09|

Provoz na trati mezi Prahou a Berounem byl po víc než hodině obnoven

Provoz na železniční trati mezi Prahou a Berounem byl v neděli více než hodinu zcela zastaven. Mezi stanicemi Řevnice a Zadní Třebaň vlak srazil člověka, který na místě zemřel.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 19:40|