TÉMA

Simona Koryčánková

Policie v souvislosti s případem obtěžování studentek na Masarykově univerzitě neodhalila trestný čin

Jihomoravská policie ukončila prošetřování případu údajného obtěžování studentek na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity se závěrem, že nedošlo k trestnému činu. Případ tak uloží. České televizi to sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková. Kvůli podezření z nevhodného chování ke studentkám fakulta rozvázala pracovní poměr se třemi učiteli. Oznámením o sexuálním obtěžování se fakulta zabývala od loňska.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 13:45|

Třetí učitel skončil kvůli obtěžování na Masarykově univerzitě

Na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně skončil i třetí učitel, který figuroval v kauze sexuálního obtěžování studentek. Z výuky jej škola stáhla na začátku února, kdy začala podnět prošetřovat. Univerzita o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě. Pracovní poměr skončil dohodou.
22. 5. 2023|

Brněnská pedagogická fakulta zvažuje po aféře s učiteli organizační změny i rušení kurzů

Dění na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde se objevila svědectví o nevhodném chování některých učitelů ke studentkám, možná povede ke změnám v organizaci fakulty i studia. Ve hře je zrušení některých kurzů. Škola také zpětně prověří studentské hodnocení předmětů deset let dozadu, což je vzdálenější horizont, než o kterém vedení dosud hovořilo ve vztahu k ostatním fakultám. O plánovaných krocích škola informovala v tiskové zprávě.
9. 2. 2023|

Masarykova univerzita stáhla z výuky třetího učitele. Důvodem je údajné obtěžování

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně kvůli kauze sexuálního obtěžování studentek postavila mimo výuku dalšího, v pořadí třetího, učitele z katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví. Informoval o tom server Seznam Zprávy, kterému to potvrdila děkanka Simona Koryčánková.
8. 2. 2023|

Na brněnské pedagogické fakultě končí jeden z učitelů kvůli údajnému obtěžování studentek

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně se dohodla na rozvázání pracovního poměru s jedním z učitelů podezřelých z nevhodného chování ke studentkám. Rektor Martin Bareš nařídil celouniverzitní kontrolu studentského hodnocení jednotlivých předmětů od roku 2019 do současnosti. Podle tiskové zprávy univerzity bude kontrola hotová do konce února. Hodnocení jsou anonymní a mohou kromě sexuálního obtěžování ukázat i na další případy nevhodného chování.
7. 2. 2023|

Masarykova univerzita řeší obtěžování studentek. Lyžařské kurzy byly jak lovná sezona, popsaly

Společné opíjení v sauně se studentkami a přemlouvání k sexu. Brněnská Masarykova univerzita řeší podezření z obtěžování a nevhodného chování ze strany dvou vyučujících na Pedagogické fakultě, konkrétně na katedře tělesné výchovy. Případy obtěžování se objevily i na univerzitě v Liberci, Olomouci nebo v Praze. V Brně se ale první zmínky o nevhodném chování dvou pedagogů a přemlouvání studentek k sexu datují až do roku 2013. Pro pořad 168 hodin natáčel Jaroslav Hroch.
6. 2. 2023|