TÉMA

Provozně ekonomická fakulta

Mendelova univerzita přišla o akreditace pro doktorské studijní programy v ekonomických vědách

Rada Národního akreditačního úřadu (NAÚ) se shodla na odebrání institucionální akreditace Mendelově univerzitě pro doktorské studijní programy v ekonomických vědách. Rada podle šéfa úřadu Roberta Plagy zároveň odebrala univerzitě možnost uskutečňovat doktorské studijní programy Ekonomika a management v českém a anglickém jazyce. Opatření se týká Provozně ekonomické fakulty, na které se vyskytla pochybení, s nimiž si systém vnitřní kontroly nedokázal poradit. Univerzita bere rozhodnutí na vědomí, nyní čeká na písemné odůvodnění a na jeho základě rozhodne o dalším postupu.
19. 1. 2023Aktualizováno19. 1. 2023, 23:05|

Rezignoval děkan z Mendelovy univerzity, důvodem jsou pochyby kolem doktorského studia

Kvůli pochybnostem týkajícím se doktorských studijních programů na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně rezignoval její děkan Pavel Žufan, informoval o tom Deník N. Na jednání akademického senátu oznámil, že funkci opustí ke konci ledna.
5. 12. 2022Aktualizováno5. 12. 2022, 16:30|

Mendelova univerzita v Brně přišla o akreditaci pro doktorské studium ekonomických oborů

Mendelova univerzita v Brně přišla kvůli pochybením o institucionální akreditaci pro doktorské studium ekonomických oborů. Rozhodl o tom Národní akreditační úřad. Univerzita si tak podle zástupce úřadu Jiřího Smrčky v doktorském typu studia pro ekonomické obory už nebude moci schvalovat nové studijní programy sama, ale bude se muset s žádostí o jejich povolení obrátit právě na akreditační úřad.
14. 6. 2022Aktualizováno14. 6. 2022, 15:19|