TÉMA

Protiletecký kryt

Izraelští beduíni jsou proti leteckým útokům bezbranní

Izrael volá po zpřísnění mezinárodních sankcí proti Íránu, hlavně v oblasti vývoje raketových projektů. Spojené státy už nová opatření plánují, jednat o nich má Kongres. Západní spojenci zároveň odrazují židovský stát od vojenské odpovědi na útok Íránu. Útok Teheránu z noci na neděli ovšem vystavil zvýšenému riziku beduínské obyvatele.
17. 4. 2024|

Ukrajinská vláda napomenula Klyčka po auditu protileteckých krytů

Ukrajinská vláda udělila napomenutí kyjevskému starostovi Vitaliji Klyčkovi poté, co nařídila celostátní audit protileteckých krytů. Ten kabinet zahájil v souvislosti se smrtí dvou žen a dívky v ukrajinské metropoli, které se během ruských útoků na začátku tohoto měsíce nedostaly do krytu. Vláda také odvolala šéfy dvou městských obvodů spadajících pod kyjevskou vojenskou správu a dva jejich zástupce, napsala agentura Reuters.
27. 6. 2023|

Noční útok na Kyjev má tři oběti. Lidé se snažili dostat do krytu, ale nikdo jim neotevřel, popisují svědci

Tři lidé včetně dítěte zemřeli v noci na čtvrtek při dalším ruském vzdušném útoku na ukrajinské hlavní město Kyjev. Nejméně dalších 12 lidí bylo zraněno. Informují o tom ukrajinská média s odvoláním na policii. Ukrajinské letectvo hlásí sestřelení všech deseti při útoku použitých ruských střel Iskander. Oběti, zraněné a škody podle něj způsobily padající trosky zničených raket.
1. 6. 2023|