TÉMA

Olivia Rodrigová

Beyoncé, Adele nebo Kendrick Lamar vévodí nominacím na Grammy. Překvapila znovuobnovená ABBA

Americká Národní akademie hudebního umění a věd vyhlásila nominace pro 65. ročník cen Grammy, které bude udílet na počátku února příštího roku v Los Angeles. Nejvíce nominací patří zpěvačce Beyoncé. Ta je také nejčastěji nominovanou umělkyní na Grammy v její více než šedesátileté historii.
16. 11. 2022|

Grammy za album roku získal Jon Batiste, na ceremoniálu promluvil Zelenskyj

Zpěvák Jon Batiste, který byl nominovaný na jedenáct cen Grammy, si z nedělního ceremoniálu odnáší pět sošek včetně prestižního Alba roku za desku We Are. Ta je poctou jeho rodnému městu New Orleans. Písní roku se stala skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic, což je společný projekt zpěváka Bruna Marse a rappera Andersona Paaka. Objevem roku je zpěvačka Olivia Rodrigová, v jedné z kategorií uspěl i Český národní symfonický orchestr. Na ceremoniálu promluvil v předtočeném videu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 12:18|

Adele opanovala Brit Awards. Poprvé se nesoutěžilo podle pohlaví

Britská popová zpěvačka Adele uspěla v letošním ročníku hudební soutěže Brit Awards. Odnesla si ceny umělkyně roku, písně roku i alba roku. Ocenění pro kapely dostala rocková skupina Wolf Alice. Novinkou letošního ročníku bylo, že organizátoři zrušili kategorie podle pohlaví.
9. 2. 2022|