TÉMA

Nevhodné chování

Brněnská pedagogická fakulta zvažuje po aféře s učiteli organizační změny i rušení kurzů

Dění na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde se objevila svědectví o nevhodném chování některých učitelů ke studentkám, možná povede ke změnám v organizaci fakulty i studia. Ve hře je zrušení některých kurzů. Škola také zpětně prověří studentské hodnocení předmětů deset let dozadu, což je vzdálenější horizont, než o kterém vedení dosud hovořilo ve vztahu k ostatním fakultám. O plánovaných krocích škola informovala v tiskové zprávě.
9. 2. 2023|

Případ napadení na koupališti v Dubí se vrací do Teplic, rozhodl odvolací soud

Případ napadení mladíka na koupališti v Dubí se vrací k Okresnímu soudu v Teplicích, rozhodl o tom odvolací krajský soud. Obžalováno je šest lidí. Ústecký soud vyhověl odvolání státního zastupitelství a tří obžalovaných a původní rozsudek v celém rozsahu zrušil. Obžalovaní se cítí nevinní. Při potyčce v létě roku 2018 napadlo podle obžaloby několik lidí mladíka, který se vložil do sporu dvou žen v brouzdališti.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 10:56|

Na brněnské pedagogické fakultě končí jeden z učitelů kvůli údajnému obtěžování studentek

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně se dohodla na rozvázání pracovního poměru s jedním z učitelů podezřelých z nevhodného chování ke studentkám. Rektor Martin Bareš nařídil celouniverzitní kontrolu studentského hodnocení jednotlivých předmětů od roku 2019 do současnosti. Podle tiskové zprávy univerzity bude kontrola hotová do konce února. Hodnocení jsou anonymní a mohou kromě sexuálního obtěžování ukázat i na další případy nevhodného chování.
7. 2. 2023|