TÉMA

Milan Štábl

Ministerská kontrola v Cermatu odhalila desítky pochybení ve veřejných zakázkách

Kontrola hospodaření Centra zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat), kterou udělalo ministerstvo školství (MŠMT), potvrdila chyby ve vztahu s firmou Konica Minolta. Ta pro státní organizaci zajišťující průběh jednotných přijímacích a maturitních zkoušek od roku 2010 tiskla a kompletovala testy. Chyby kontroloři odhalili v zadávacím řízení i při plnění smlouvy. Ve veřejných zakázkách Cermatu zjistili celkem 29 pochybení. MŠMT nyní vyhodnocuje, jak je napravit. Resort to napsal v aktuální tiskové zprávě. Podle generálního ředitele Konica Minolta Business Solutions Pavla Čurdy zajišťovala firma při spolupráci s Cermatem provoz přesně podle zadání ministerstva.
25. 11. 2022Aktualizováno25. 11. 2022, 13:09|

168 hodin: Gazdík jako ministr provedl změny, o které stáli obvinění z kauzy Dozimetr

Někdejší ministr školství Petr Gazdík (STAN) podle zjištění reportérů 168 hodin po nástupu do funkce provedl ve svém resortu změny, o nichž se dříve bavili obvinění z kauzy Dozimetr. Podle některých expertů Gazdík své kontakty s údajným šéfem zločinecké skupiny Michalem Redlem dosud uspokojivě nevysvětlil, exministr ale pochybení odmítá. Tématu se věnoval redaktor 168 hodin David Sebíň.
14. 11. 2022|

Na ministerstvu školství skončí náměstek, který přivedl poradce obviněného v kauze Dozimetr

Ministerstvo školství čeká další personální obměna v souvislosti s kauzou Dozimetr. Šéf resortu Vladimír Balaš (STAN) naznačil, že skončí náměstek pro IT a veřejné zakázky Milan Štábl. Podle Balaše přivedl na úřad jako poradce Luďka Šteffela, který je nyní jedním z obviněných v kauze, jež se týká údajné korupce v pražském dopravním podniku. Ministr ale chce, aby Štábl svůj odchod oznámil sám.
22. 7. 2022|

Ministr školství odvolal ředitelku Cermatu, audit podle něj odhalil nedostatky v hospodaření

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) odvolal ředitelku Cermatu Michaelu Kleňhovou, protože nesouhlasí s dosavadním fungováním organizace, která má na starosti maturitní a jednotné přijímací zkoušky. Potvrdil, že kvůli podezření z placení předražených zakázek poslal jeho resort v uplynulých dnech do Cermatu auditory. Kontrola ministerstva financí podle něj zjistila „závažné nedostatky v hospodaření.“ Vedením organizace ministr od 25. května pověřil náměstka pro IT a veřejné zakázky Milana Štábla.
24. 5. 2022Aktualizováno24. 5. 2022, 20:04|