TÉMA

Jindřich Outlý

Zúžená koalice v Hradci Králové pokračuje, podpoří ji přeběhlíci

Čtyři subjekty zúžené koalice v Hradci Králové uzavřely dodatek koaliční smlouvy a pokračují v čele města. Informovala o tom primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub). Program nechaly stejný. Většinu v zastupitelstvu zúžené koalici zajistí tři zastupitelé zvolení za jiné subjekty. Podpisy k dodatku podle primátorky připojí všech 21 zastupitelů stojících na straně koalice. Zastupitelstvo má 37 členů, většina je 19 hlasů.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 20:27|

V Hradci Králové se rozpadla koalice, čtyři strany chtějí odchod senátora Holáska

Koalice v Hradci Králové se rozpadla. Čtyři subjekty chtějí odchod senátora a lídra hnutí Rozvíjíme Hradec (RH) Jan Holáska z rady. Vypověděly proto ve středu koaliční smlouvu, řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub). Pětikoalice má 21 mandátů v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu. Nadpoloviční většina činí 19 mandátů.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 10:57|

Dva členové ANO, kteří podpořili jiného prezidentského kandidáta, opustili zastupitelské kluby

Zastupitelka Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové Monika Štayrová opustila kluby zastupitelů ANO. V prezidentské volbě podpořila Danuši Nerudovou. Z klubu ANO odešel i hradecký zastupitel Jindřich Outlý. Podporu Petru Pavlovi musí vysvětlovat také starosta Dvora Králové nad Labem za ANO Jan Jarolím. Za předsedou Andrejem Babišem nestál v prezidentské volbě ani místopředseda hnutí a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura.
30. 1. 2023|