TÉMA

Ivo Mareš

O funkci prezidenta republiky se uchází jednadvacet zájemců

Na ministerstvu vnitra se přihlásilo jednadvacet uchazečů o funkci budoucího prezidenta republiky. Zájemci o funkci hlavy státu museli na resort doručit potřebné dokumenty do úterních čtyř hodin odpoledne. Vnitro nakonec započítalo i přihlášku, která přišla e-mailem, uvedla mluvčí resortu Klára Dlubalová. Před pěti lety se nominovalo dvacet uchazečů. První kolo volby se koná 13. a 14. ledna, organizace voleb bude stát zhruba 800 milionů korun.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 23:01|

Bývalý rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima chce kandidovat na prezidenta

Bývalý rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima chce kandidovat na prezidenta. Uvedl to v rozhovoru pro Deník, který noviny zveřejní v pátečním vydání. Zima chce usilovat zřejmě o získání podpisů občanů, ke kandidatuře jich potřebuje alespoň padesát tisíc. V rozhovoru pro Blesk.cz připustil, že by o podpoře mohl jednat i s politiky.
26. 5. 2022Aktualizováno26. 5. 2022, 15:11|

Teolog Ivo Mareš se bude ucházet o prezidentský úřad

Vystudovaný teolog, novinář nebo také v minulosti ředitel britské komunikační společnosti Ivo Mareš se bude ucházet o post prezidenta. V současnosti působí jako mluvčí Diakonie Českobratrské církve evangelické. Za své priority označil zastavení propadu České republiky do chudoby a léčbu „impotentního státu“, který není schopen pružně reagovat na vzniklé situace. Kandidovat chce jako občanský kandidát bez podpory politické strany, do volby se chce přihlásit za pomoci petičních podpisů.
3. 5. 2022|