TÉMA

Erika Stárková

Vyhrát může každý. Divadelní kritici ocenili Transky, Lazara i Bezrukého Frantíka

Režisér a dramatik Tomáš Dianiška patří k nejtalentovanějším současným divadelníkům, potvrdily Ceny divadelní kritiky. Ocenění za rok 2019 patří dvěma hrám, na nichž se podílel. Nejlepším hercem loňského roku byl vyhlášen Jakub Albrecht, herečkou Erika Stárková.
17. 3. 2020|

Erben i transky. Ceny divadelní kritiky za rok 2019 zveřejnily nominace

Divadlem roku 2019 se může stát ostravské Divadlo Petra Bezruče, HaDivadlo Brno nebo Městská divadla pražská. Ceny divadelní kritiky vybírají také nejlepší inscenace, herce a další divadelní umělce. Vítěze pořadatelé oznámí 16. března v divadle Komedie a v přímém přenosu na webu České televize.
11. 2. 2020|
168 HODIN

A příště už nedržet úhel. Seriál Most! odkryl herecký talent Zdeňka Godly

„Drž úhel,“ napomíná hostinský Eda romského popeláře Frantu v televizním seriálu Most! a nutí ho sedět za stolem tak, aby nebyl vidět z ulice. Pro postavu mosteckého Roma i pro jeho představitele Zdeňka Godlu ovšem platí všechno, jen ne neviditelnost. Režiséři i seriáloví kolegové se shodují, že v neherci Godlovi dřímal přirozený talent, který se naplno projevil právě v Mostu!.
4. 2. 2019|

Scenárista Mostu!: Dlouze jsme řešili, jestli má postavu Pavla-Dáši hrát chlap. Ve hře byl i konkurz transsexuálů

Seriál Most! sleduje každé pondělí půldruhého milionu diváků. Příběh hlavního hrdiny Luďana a jeho sestry Pavla, nebo lépe řečeno bratra Dáši vypráví tvůrci s nadsázkou a bez poučování. Přitom se nevyhýbají ani tématům jako nesnášenlivost nebo rasismus.  Hosty Událostí, komentářů byl scenárista Petr Kolečko a také herečka Erika Stárková, která v seriálu hraje transsexuála.
2. 2. 2019|