TÉMA

Edward Norton

Byla to kampaň, ale podle pravidel. Andrea Riseboroughová zůstává v nominacích na Oscara

Andrea Riseboroughová pořád může získat Oscara pro nejlepší herečku. Americká filmová akademie rozhodla, že není důvod vyřadit ji z nominací. Výběr Riseboroughové mezi finálovou pětici mnohé zástupce filmové branže i kritiky překvapil. Objevily se otazníky, zda intenzivní kampaň, v níž pozornost pro nezávislý film získávaly hereččiny slavnější kolegyně jako Kate Winsletová nebo Cate Blanchettová, neporušila pravidla.
2. 2. 2023|

Daniel Craig jako svérázný detektiv usvědčuje vraha ve Skleněné cibuli

Extravagantní detektiv Benoit Blanc řeší další případ. Do kin a poté na streamovací službu se tak vrací i jeho představitel Daniel Craig, který tak má další příležitost vymanit se ze škatulky Jamese Bonda. Pokračování satirické detektivky Na nože má podtitul Skleněná cibule a kromě Craiga si v ní zahráli Edward Norton, Ethan Hawke či Kate Hudsonová.
25. 11. 2022|

Filmová upoutávka týdne: Detektiv navzdory Touretteovu syndromu. Norton líčí Temnou tvář Brooklynu

Po mnohaletém úsilí dokončil Edward Norton adaptaci knihy Motherless Brooklyn (česky Sirotci z Brooklynu, ale distributor filmu zvolil překlad Temná tvář Brooklynu), která vypráví detektivní příběh zasazený do kulis padesátých let minulého století. Po dlouhé době Norton opět režíruje, ve snímku si ale i zahrál, a to po boku Bruce Willise, Willema Dafoea a Aleca Baldwina.
24. 8. 2019|