TÉMA

Cezar Kunikov

Česko dle Černochové dělá vše pro to, aby letos vydalo na obranu dvě procenta HDP. Stoltenberg zmínil pomoc Ukrajině s výcvikem vojáků

Česká republika dělá všechno pro to, aby letos splnila cíl NATO a vydala na obranu dvě procenta hrubého domácího produktu (HDP), prohlásila v Bruselu česká ministryně obrany Jana Černochová, která se v sídle NATO zúčastnila zasedání aliančních ministrů obrany. Šéf NATO Jens Stoltenberg podle ní apeloval na všechny členské státy, aby ještě do červencového summitu ve Washingtonu případně přehodnotily své rozpočty a tento závazek splnily. Černochová také uvedla, že Česko má vojenské kapacity a nyní hledá spojence, kteří by se zapojili do vyslání polní nemocnice pro obyvatele Pásma Gazy.
15. 2. 2024Aktualizováno15. 2. 2024, 20:13|

Ukrajina hlásí potopení ruské výsadkové lodi Cezar Kunikov, útoky okupantů zabíjely v obytných domech i v nemocnici

Ukrajinské ozbrojené síly ve spolupráci s ukrajinskou vojenskou rozvědkou HUR při operaci v Černém moři potopily ruskou výsadkovou loď Cezar Kunikov, uvedl deník Ukrajinska pravda. Oznámení později potvrdil ukrajinský generální štáb, Moskva se k incidentu zatím nevyjádřila. Rusové podnikli několik útoků na ukrajinské civilní cíle. V Selydove v Doněcké oblasti zabili tři lidi včetně dítěte v nemocnici. Nejméně dva lidé zemřeli pod troskami obytného domu v obci Velykyj Burlyk v Charkovské oblasti a v Chersonu zabil ruský útok devatenáctiletého mladíka.
14. 2. 2024Aktualizováno14. 2. 2024, 21:34|