TÉMA

Bruselský styl

Vítkovické nádraží, kde se „zastavil čas“, projde opravou. Nastěhují se tam i úředníci

Správa železnic opraví památkově chráněné nádraží v Ostravě-Vítkovicích. Část objektu po rekonstrukci obsadí i zaměstnanci úřadu práce. Léta chátrající budova by se mohla začít opravovat už příští rok, práce by měly stát zhruba čtyři sta milionů korun. Vítkovické nádraží, které je postavené v bruselském stylu, se dochovalo v původní podobě.
26. 7. 2022|

Expo 58 se na pražské Letné otevírá veřejnosti. Uvnitř plánuje výstavy, na terase koncerty

Nejslavnější československá vzpomínka na světovou výstavu v Bruselu Expo 58 se znovu otevřela veřejnosti. Po pětiměsíční rekonstrukci zahájilo v objektu zakřivené bruselské restaurace na pražské Letné provoz Expo 58 Art. Plánuje tam pořádat výstavy nebo aukce a na přilehlé terase i kulturní akce či koncerty.
3. 11. 2021|

Prostor před havířovským nádražím se promění ve staveniště. Vyroste tam nový dopravní terminál

V Havířově začali stavět nový dopravní terminál za 111 milionů korun. Prostor před vlakovým nádražím, které vzniklo v 60. letech minulého století, by se měl během roku proměnit v moderní dopravní uzel. Už v červnu současně začne dlouho očekávaná rekonstrukce původní výpravní haly postavené v bruselském stylu, které donedávna hrozilo zbourání.
5. 2. 2020|

Oprava havířovského nádraží začala. Unikátní bruselský rukopis mají práce zachovat

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zahájila rozsáhlou opravu výpravní budovy železniční stanice v Havířově na Karvinsku. Práce na budově, která byla postavena v takzvaném bruselském stylu, přijdou na 137 milionů korun a potrvají dva roky.  Úpravy mají osobitý vzhled budovy zachovat, změní se ale dispozice.
27. 5. 2019|

Začne přestavba havířovského nádraží. V cenné hale bude sport i kavárna

Správa železniční dopravní cesty chce letos v Moravskoslezském kraji opravit celkem osm nádraží. Největší investice bude směřovat do Havířova, konkrétně 120 milionů korun. Nově by kromě cestujících mělo nádraží sloužit i sportovcům nebo kulturním akcím. Objekt se přitom měl před lety bourat.
17. 2. 2019|