TÉMA

Aliance stability

Piráti dali vale Praze Sobě, koalice se Spolu a STAN se přiblížila

Představitelé pražského SPOLU, Pirátů a STAN v pondělí oznámili, že vyjednávání o koalici na vládním půdorysu v hlavním městě pokročila. Věří, že nové vedení Prahy zastupitelé zvolí 16. února. Strany ještě budou dolaďovat detaily spolupráce. Cestu k případné dohodě otevřelo vystoupení Pirátů z Aliance stability, kterou uzavřeli s Prahou Sobě (PS). Po pondělním jednání to řekli zástupci stran. Praha Sobě v prohlášení uvedla, že rozhodnutí Pirátů respektuje, ale nepovažuje vznik koalice za dobrý pro město.
23. 1. 2023Aktualizováno23. 1. 2023, 22:32|

Vyjednávání o novém vedení Prahy nekončí. Je nejdelší v historii České republiky

Zástupci pražské koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Aliance stability (Piráti a Praha sobě) a STAN nepředpokládají, že by v příštím týdnu na pokračujícím ustavujícím zasedání zastupitelstva byla zvolena nová městská rada a primátor. Zároveň se domluvili na tom, že zastupitelé na zasedání 15. prosince schválí rozpočet metropole na příští rok. V Praze dosud není dohoda na koalici po letošních volbách, a město tak stále vede dosluhující rada. Letošní vyjednávání o novém vedení hlavního města je nejdelší v historii Česka.
15. 11. 2022|

Pirátští zastupitelé v Praze budou hlasovat o koalici se SPOLU a STAN

Zastupitelský klub Pirátů v Praze by měl do týdne rozhodnout, jestli vstoupí do koalice se SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a STAN samostatně bez Prahy sobě, se kterou před časem vytvořil Alianci stability. Aliance ve čtvrtek odeslala SPOLU nabídku na vytvoření koalice i s Prahou sobě, šéf klubu SPOLU Zdeněk Zajíček (ODS) zopakoval, že s Prahou sobě jednat nechtějí, a vyzval k rozpuštění aliance.
11. 11. 2022|

Vedlo se výběrové řízení na koaličního partnera, komentuje Hřib patovou situaci v metropoli

Úřadující pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) ve čtvrtečních Událostech, komentářích mimo jiné řekl, že povolební vyjednávání v metropoli, které dosud neskončilo, se protáhlo kvůli tomu, že se „vedlo výběrové řízení na koaličního partnera“. Předseda zastupitelského klubu SPOLU pro Prahu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Zdeněk Zajíček (ODS) zopakoval, že cílem uskupení zůstává i nadále koalice na vládním půdorysu.
4. 11. 2022|