TÉMA

Adam Schreinherr

V Praze začne jezdit tramvaj z Barrandova do Holyně. Jako první novým úsekem projel historický vůz

V sobotu začnou v Praze jezdit pravidelné tramvajové spoje na prodloužené trati ze stanice Sídliště Barrandov do Holyně. První tramvaj vyjela na trať už v pátek, ovšem pouze historický vůz v rámci vyhlídkových jízd. Náklady na stavbu nové tramvajové tratě byly asi 260 milionů korun, z toho dvě stě milionů získal Dopravní podnik Praha (DPP) z evropských fondů. Podnik navíc plánuje příští rok na jaře zahájit stavbu dalšího prodloužení z Holyně do Slivence.
8. 4. 2022|

Mezi Ohradou a Palmovkou jenom autobusem. V Praze začala oprava tramvajové trati, potrvá rok

Obyvatelé Prahy se od pondělí na víc než rok musí obejít bez přímého tramvajového spojení mezi Ohradou a Palmovkou. Pražský dopravní podnik (DPP) začne s opravou trati včetně estakády, po které koleje vedou. Rekonstrukce má trvat do května 2023 a stát skoro 240 milionů korun, změnily se kvůli ní trasy osmi tramvajových linek. Místo tramvají pojedou mezi Ohradou a Palmovkou náhradní autobusy.
28. 3. 2022|

Pražská ulice Jana Želivského se uzavřela. Radnice Prahy 3 se obává dopravního kolapsu

Oprava plynu v pátek uzavřela ulici Jana Želivského na pražském Žižkově. Radní městské části se kvůli omezení obávají dopravního kolapsu. Kvůli ražbě kanalizace je totiž omezená i průjezdnost křižovatky u stanice metra Želivského. Uzavírka ulice by měla skončit nejpozději 25. února. Třetí městská část magistrát kritizuje kvůli špatné koordinaci prací, vedení hlavního města to ale odmítá a tvrdí, že celou akci s radnicí konzultovalo.
4. 2. 2022|

Do Prahy se vrátí trolejbusy. Dopravní podnik zahájil stavbu trati z Palmovky do Čakovic

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil stavbu trolejbusové trati z Palmovky přes Prosek a Letňany do Čakovic. Bude po ní jezdit linka 58, která nahradí stávající autobusovou linku 140. Oznámili to zástupci vedení dopravního podniku a magistrátu. Zároveň se chystá i elektrifikace dalších autobusových linek.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 20:50|

Podchody pod Hlávkovým mostem u stanice Vltavská se proměňují ve sportoviště

V podchodech pod Hlávkovým mostem v Praze 7 vzniká veřejně přístupné zastřešené sportoviště. Lidé jej budou moci využívat celoročně a přístupné bude zdarma. Nyní se prostory nedaleko metra Vltavská upravují, sportoviště by mělo být veřejnosti k dispozici asi do měsíce. Podchody zůstanou pro pěší nadále průchozí, řekli v úterý radní hlavního města a místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková (Praha Sobě), starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě) a náměstek primátora Adam Schreinherr (Praha Sobě).
2. 11. 2021|