TÉMA

Fotbalový stadion

Státní zástupce podal obžalobu v kauze zakázky na dezinfekci fotbalových stadionů

Státní zástupce minulý týden obžaloval šest lidí a čtyři firmy v případu zakázky na dezinfekci fotbalových stadionů. České televizi to řekl dozorující žalobce Jan Scholle. Kauza se týká údajně předražené zakázky na dezinfekci stadionů za téměř deset milionů korun. Obžalobě čelí příbramský fotbalový klub, jeho majitel Jan Starka nebo bývalý místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) Roman Berbr. Případ bude řešit Obvodní soud pro Prahu 6.
11. 3. 2024|

Sedm měsíců od otevření se na královéhradeckém stadionu mění část trávníku. Fotbalisté věří, že nový vydrží déle

Na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové začala výměna vyhřívaného trávníku. Ačkoli se nová sportovní aréna za tři čtvrtě miliardy korun otevřela teprve před sedmi měsíci, je trávník již v nevhodném stavu. Od nového si městský fotbalový klub slibuje, že bude kvalitnější a odolnější. Není ale zřejmé, kdo výměnu hradí. Město i fotbalisté hovoří o reklamaci, nicméně z radnice zní, že trávník reklamuje klub, a klub tvrdí, že je to reklamace prostřednictvím města.
1. 3. 2024|

Lužánky jsou pro Brno symbolem, míní Koláčný. Demolice je nutná, upozornil Aberl

Zchátralý fotbalový stadion Za Lužánkami v Brně půjde k zemi. Důvodem je špatný stav tribun, a proto musí dojít k demolici, vysvětlil v Událostech, komentářích brněnský radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09). Město plánuje výstavbu nového stadionu v areálu výstaviště. Zastupitel Tomáš Koláčný (Piráti) si myslí, že by Brno mělo s demolicí počkat, protože stadion je nejen symbol, ale také proto, že pro město bude financování projektů spojených s výstavbou nového stadionu náročné.
24. 10. 2023|

Brno nechá zbourat fotbalový stadion Za Lužánkami

Fotbalový stadion Za Lužánkami v Brně půjde k zemi. České televizi to potvrdil radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09). Radnice má demoliční výměr, pracuje na projektu. Samotná demolice by měla začít zhruba v polovině roku 2024. Důvodem je špatný stav tribun. Nový fotbalový stadion by v Brně mohl vzniknout na místě dnešního velodromu v areálu výstaviště.
20. 10. 2023Aktualizováno20. 10. 2023, 14:52|

Světla z pardubického stadionu svítí do oken. Město prověří stížnosti

Lidem v okolí pardubického fotbalového stadionu vadí jeho osvětlení. Reflektory, které osvětlují hrací plochu, jim totiž svítí do oken bytů, a údajně velmi intenzivně. Město chce teď zjistit, jestli nedochází k porušování stanovených norem a ke zvyšování světelného smogu. Pokud se to potvrdí, světla bude muset přenastavit.
14. 10. 2023|

Policie musí došetřit kauzu údajně předražené dezinfekce fotbalových stadionů, rozhodl státní zástupce

Státní zástupce vrátil policii případ zakázky na dezinfekci fotbalových stadionů, ve kterém navrhla obžalovat šest lidí a čtyři firmy. České televizi to řekl žalobce Jan Scholle z Vrchního státního zastupitelství v Praze s tím, že nařídil kriminalistům doplnit vyšetřování. Kauza se týká údajně předražené dezinfekce stadionů, kterou Fotbalová asociace ČR (FAČR) proplatila firmě bývalého ligového fotbalisty Jiřího Tymicha.
18. 9. 2023|

Na otevření nového hradeckého stadionu dorazily stovky lidí. Program je na celý den

Na slavnostní otevření fotbalového stadionu v Hradci Králové přišly v neděli dopoledne stovky lidí. Stadion začalo město budovat v srpnu 2021, náklady dosáhly 650 milionů korun bez DPH, což z něj činí největší investici v novodobé historii Hradce. Pro veřejnost radnice ve spolupráci s konsorciem stavebních společností, fotbalovým klubem a dalšími partnery připravila v okolí stadionu doprovodný program pro děti i dospělé. Stavba, kterou město připravovalo přes 15 let, se oproti původním plánům protáhla a prodražila.
3. 9. 2023Aktualizováno3. 9. 2023, 20:02|

Hradec Králové chce kvůli zpoždění stadionu uplatnit sankce. K žádnému nedošlo, tvrdí zhotovitel

Magistrát Hradce Králové začne po konsorciu stavebních firem, které staví fotbalový stadion, vymáhat smluvní penále za zpoždění. České televizi to řekla primátorka Pavlína Springerová (HDK). Podle ní měl být stadion hotový do konce června, ale stále není. Zhotovitel tento termín neuznává.
16. 8. 2023|

Královéhradecký stadion získal částečnou kolaudaci. Fotbalisté mohou v sobotu na utkání

Stavební úřad vydal kolaudaci větší části fotbalového stadionu v Hradci Králové. Prvnímu soutěžnímu utkání domácího fotbalového klubu, které se bude konat v sobotu, tak nic nebrání. Zápas byl v ohrožení kvůli zpoždění stavebních prací. Stavbu jako celek by mělo město převzít do konce srpna.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 14:09|

Hradec Králové má dohodu o stadionu, k odehrání sobotního zápasu zbývá ještě kolaudace

Hradečtí zastupitelé v úterý schválili dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části přestavěného fotbalového stadionu. Pro dohodu hlasovalo 25 z 28 přítomných zastupitelů, oznámil mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Jde o významný krok k tomu, aby se mohl 5. srpna na stadionu odehrát první domácí soutěžní zápas FC Hradec Králové. Zbývá ještě kolaudace takzvané fotbalové části arény, kterou by mohl mít zhotovitel do konce pracovního týdne.
1. 8. 2023|

V tlačenici na fotbalovém stadionu zahynulo v Salvadoru dvanáct lidí, přes sto je zraněno

Nejméně dvanáct lidí zahynulo a nejméně sto dalších utrpělo zranění při tlačenici na fotbalovém stadionu v Salvadoru. Podle záchranářů se neštěstí stalo, když se fanoušci nemohli kvůli malému množství otevřených vstupů včas dostat na zápas týmů Alianza a FAS.
21. 5. 2023Aktualizováno21. 5. 2023, 10:35|

Pardubický fotbalový stadion je opravený. Na zápas se Slavií je vyprodáno

Zástupci pardubického fotbalového klubu ve středu představili zrekonstruovaný Stadion Arnošta Košťála, nově ponese jméno CFIG Arena. Poslední tým prvoligové tabulky, který musel dosud kvůli nevyhovujícím podmínkám na domácím trávníku hrát ve vršovickém Ďolíčku, přivítá v sobotu lídra soutěže Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou už teď vyprodané. Pardubice jsou mezi českou fotbalovou elitou už od sezony 2020/2021.
1. 2. 2023|

Brno uspělo ve sporu o komunikace na pozemcích za Lužánkami

Město Brno uspělo i u odvolacího krajského soudu ve sporu se společností Czechcity o určení vlastnictví komunikací na pozemcích města za Lužánkami. Soud v úterý potvrdil rozhodnutí městského soudu, že komunikace jsou součástí pozemku. Rozhodnutí je pravomocné. Město chtělo v místě stavět fotbalový stadion, stavbě ale bránily nemovitosti podnikatele Libora Procházky. Brno tvrdí, že komunikace v místě jsou součástí pozemku a patří městu, Procházka tvrdí, že patří jemu. V minulosti se chtělo město s Procházkou dohodnout na výměně nemovitostí, jednání ale zkrachovala.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 14:40|

Spor o komunikace za Lužánkami, který brání stavbě stadionu, míří ke krajskému soudu

Spor o komunikace na pozemcích za Lužánkami v Brně míří ke krajskému soudu. Město Brno v dubnu uspělo u městského soudu ve sporu se společností Czechcity o určení vlastnictví, kdy podle rozsudku jsou komunikace součástí pozemku. Czechcity se ale proti rozsudku odvolala, řekla mluvčí městského soudu Petra Hovorková.
23. 8. 2021|

Přístavby k fotbalovému stadionu v Pardubicích bourají dělníci. Původní část čeká rekonstrukce

V Pardubicích začala nákladná rekonstrukce Letního stadionu za zhruba 380 milionů korun včetně DPH. Zatím se bourají novodobé nepůvodní konstrukce, část stadionu je památkově chráněná. První práce začaly na západní tribuně.
14. 5. 2021|

Hradec Králové chce mít za dva roky nový fotbalový stadion. Podepsal smlouvu se sdružením tří firem

Město Hradec Králové ve středu podepsalo smlouvu se sdružením firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont na stavbu nového fotbalového stadionu. Cena kontraktu činí 568 milionů korun bez DPH, jde tak o největší zakázku v novodobé historii města.
14. 4. 2021|