TÉMA

Dodavatelé

Společnost innogy od března zlevní fixované dodávky elektřiny a plynu. Následuje další dodavatele

Společnost innogy od 1. března sníží cenu energií. U fixovaných produktů na 24, respektive 22 měsíců, zlevní elektřinu o více než 600 korun za megawatthodinu, plyn o 200 korun za megawatthodinu, zjistila Česká televize. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.
28. 2. 2024|

Kolínská Toyota v únoru zastaví kvůli nedostatku komponentů výrobu

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně zastaví v únoru kvůli nedostatku komponentů výrobu, poslední směna je plánovaná na 31. leden. Informoval o tom mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.
24. 1. 2023|

Stát bude vyžadovat lepší ochranu dat a prověření strategických dodavatelů technologií

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) pracuje na zákonu, který umožní prověřovat dodavatele technologií pro strategická odvětví státu. Nová legislativa bude zároveň vyžadovat komplexní zabezpečení sídel, kde se uchovávají klíčová data firem a státních úřadů.
23. 10. 2022|

Španělská vláda chystá zákon, který zabrání plýtvání potravinami. Za porušení budou vysoké pokuty

Španělská vláda vytáhla do boje proti plýtvání potravinami. Do parlamentu posílá revoluční návrh zákona, který má co nejvíce omezit vyhazování jídla. Supermarketům nebo restauracím mají za porušení pravidel hrozit vysoké pokuty, domácností se sankce nedotknou. Takto aktivně se proti nešvaru rozvinutého světa zatím v Evropě postavily jen Francie a Itálie.
11. 6. 2022|

V automobilce Hyundai se kvůli nedostatku dílů zastavila výroba

V automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku se na jeden den zastavila výroba. Důvodem je výpadek dílů. Zaměstnanci vynechají tři směny.
22. 3. 2022Aktualizováno22. 3. 2022, 12:32|

Služby během ledna významně zdražují. Na zvýšení cen elektřiny a plynu reaguje i kultura a sport

Podnikatelé během ledna začali přeceňovat řadu svých služeb. Reagují na dražší vstupy, především pak na nárůst cen elektřiny a plynu. A většina se shoduje na tom, že v průběhu roku se bude zamýšlet nad dalším zvýšením.
25. 1. 2022|

Vláda schválila kvůli rostoucím cenám energií vyšší dávky na bydlení

Kvůli zdražení energií vláda ve středu schválila navýšení částky pro výpočet příspěvku na bydlení. Podporu by nově mohli pobírat i podnájemníci. Pokud by náklady dál výrazně rostly, kabinet může rozhodnout o dalším navýšení podpory. Dodavatele elektřiny v Česku v loňském roce změnilo rekordní množství zákazníků, podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) jich bylo přes sedm set tisíc – o čtvrt milionu víc než v předchozím roce. Rekordní byly i počty změn dodavatelů plynu. Důvodem bylo i to, že několik dodavatelů energií loni skončilo.
5. 1. 2022|

Vývoj umělé inteligence doprovázejí závody ve zbrojení, říká šéf úřadu pro kyberbezpečnost

Technologie se staly nástrojem geopolitiky a při vývoji umělé inteligence v současnosti vedou Spojené státy a Čína závody ve zbrojení, které se dají srovnat se sovětsko-americkým soupeřením v čase studené války. V Událostech, komentářích to prohlásil ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Karel Řehka.
2. 12. 2021|

Automobilový průmysl v covidu klesá, nepředvídatelnost výroby dopadá i na subdodavatele

Výroba aut nejen v Česku vykazuje rekordní propady. V říjnu produkce v tuzemských automobilkách meziročně klesla skoro o polovinu. Můžou za to odstávky kvůli chybějícím čipům. Ty ale kromě samotných producentů aut dopadají taky na subdodavatele.
24. 11. 2021|

Developerský gigant Evergrande částečně uklidnil investory. Své problémy ale pouze oddálil

Otřesy kolem čínského realitního giganta Evergrande pokračují. V pátek investory částečně uklidnila zpráva, že se firmě podařilo předčasně uhradit úrok z dluhopisů ještě před termínem. Budoucnost firmy ale zůstává nejasná. Nejzadluženější developer světa má závazky v přepočtu za více než 6,6 bilionu korun. V ohrožení jsou statisíce čínských domácností – společnost má totiž rozestavěných na osm set projektů ve dvou stovkách měst.
23. 10. 2021|

Energošmejdi se snaží zneužít situace bývalých klientů Bohemia Energy, varuje úřad

Energetický regulační úřad (ERÚ) zachytil první stížnosti na takzvané energetické šmejdy, kteří se snaží zneužít ukončení dodávek od společností ze skupiny Bohemia Energy. Spotřebitelům nabízí pomoc s výběrem nového dodavatele, jejich služby ale mohou přivést zákazníky do ještě větších problémů, upozornil mluvčí úřadu Michal Kebort. Podvodníci se podle něj vydávají například za pracovníky ERÚ a doporučují lidem konkrétní dodavatele energií, což úřad ze své podstaty dělat nesmí.
21. 10. 2021Aktualizováno21. 10. 2021, 20:04|

Kvůli nedostatku čipů automobilky přijdou o biliony korun. Nedodělaná auta stojí, ojetiny zdražují

Problémy automobilek s čipy zasahují další firmy. Škoda Auto už oznámila, že od 18. října až do konce roku výrazně omezí výrobu a nevyloučila její úplné zastavení. V návaznosti na to už omezení produkce avizovali i někteří její subdodavatelé. Kvůli nejisté situaci v oboru se také ani příští rok neuskuteční mezinárodní autosalon v Ženevě. Nedostatek nových vozů se promítá i do trhu s ojetinami.
9. 10. 2021|

Vladimír Dbalý půjde kvůli zakázkám Nemocnice Na Homolce znovu před soud

Státní zástupce znovu obžaloval někdejšího ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého a další tři lidi v takzvané třetí větvi kauzy zakázek tohoto zdravotnického zařízení. Obžaloba se týká i Dbalého bývalého náměstka Michala Toběrného a Jana Valtra, který figuruje v jiných kauzách jako spolupracovník lobbisty Iva Rittiga. Již dříve chtěl soud stíhání zastavit, státní zástupce ale nesouhlasil.
17. 9. 2021|

Stížností na energošmejdy neubývá, letos jich může být ještě víc než loni

Spotřebitelských podání na Energetický regulační úřad neubývá. Během letoška jich zatím regulátor ke konci května evidoval 5543, což by při přepočtu na celý rok znamenalo 13 303 podání. Za celý loňský rok jich přitom bylo podobně, 13 193. V boji s takzvanými energetickými šmejdy by měla pomoci novela energetického zákona, která je aktuálně před třetím sněmovním čtením.
24. 6. 2021|

Podle Babiše byla chyba, že se v létě nesešla epidemiologická komise. Uvedl to při sněmovních interpelacích

Premiér Andrej Babiš (ANO) při čtvrtečních interpelacích označil za chybu, že se Ústřední epidemiologická komise přes léto nesešla tak, jak požadovala sněmovna. Při svém vystoupení také obvinil opozici z toho, že zneužívá koronavirus v kampani před krajskými volbami. Uvedl, že dolní komoru parlamentu o chystaných opatřeních proti další vlně epidemie koronaviru do začátku září neinformoval, protože údajně o tomto úkolu nevěděl. Poslanci na schůzi také debatovali o státní pomoci kultuře kvůli koronavirové epidemii.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 18:48|