TÉMA

Pražská teplárenská

Jihovýchod Prahy byl od rána bez tepla, dodávky se podařilo obnovit do večera

Před sedmou hodinou večer se podařilo obnovit dodávky tepla a teplé vody do většiny domácností, které se musely ve čtvrtek obejít bez nich. Výpadek postihl jedenáct tisíc domácností na jihovýchodě Prahy, podle Pražské teplárenské to bylo kvůli poruše teplovodu v Michli. Původní odhad firmy hovořil o tom, že opravy potrvají až do deseti hodin večer.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 19:20|

Tisíce obyvatel Prahy byly od noci kvůli poruše potrubí bez tepla a teplé vody

Část Prahy 4 a Prahy 12 byla od noci kvůli poruše potrubí bez dodávek tepla i teplé vody. Výpadek se týkal asi pětadvaceti tisíc domácností, sdělil Pavel Maďar ze společnosti Pražská teplárenská. Společnost i radnice městské části odhadovaly, že by se dodávky měly obnovit do jedenácti hodin večer, nakonec se je podařilo zajistit kolem sedmé večer.
24. 11. 2023Aktualizováno24. 11. 2023, 20:07|

Dodavatelé energií dál zlevňují, tarif pod cenovým stropem pro letošek nabídne i ČEZ

Energetická společnost ČEZ od dubna upraví svůj fixovaný tarif s cenami pod vládním stropem. Nabídne v něm nově ceny elektřiny a plynu pod stropem i pro tento rok, v dalších letech pak budou ceny dál klesat. V rozhovoru pro Blesk.cz to řekl šéf ČEZ Daniel Beneš. Mluvčí společnosti Roman Gazdík dodal, že ČEZ poprvé reagoval na snižování cen energií na trhu již v únoru a že firma bude ceníky pravidelně vylepšovat, pokud to situace dovolí. Dodávky elektřiny a plynu pod cenový strop postupně snižují i další společnosti.
17. 3. 2023|

Kandidáti na pražského primátora debatovali o cenách energií. Chtěli by mít PRE pod plnou kontrolou města

Sedm kandidátů na pražského primátora vystoupilo ve třetí předvolební debatě České televize před komunálními volbami. Debatovali o cenách energií a pomoci občanům a také o bydlení a dopravě. Své návrhy na fungování hlavního města představili za ANO Patrik Nacher, za Piráty Zdeněk Hřib, za Prahu sobě Jan Čižinský, za Solidaritu (ČSSD, Zelení, Budoucnost, Idealisté) Anna Šabatová, za SPD, Trikolóru, Hnutí PES a nezávislé společně pro Prahu Milan Urban, za SPOLU pro Prahu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda a za STAN Petr Hlaváček.
16. 9. 2022Aktualizováno16. 9. 2022, 22:02|

Řidiči musejí na pražské magistrále počítat s omezením, v Legerově a Sokolské opravují plynovod

Plynaři v centru Prahy začali s velkou opravou v ulicích Legerova a Sokolská, které jsou součástí magistrály – jedné z nejvytíženějších dopravních komunikací v hlavním městě. Staré ocelové plynovodní potrubí z roku 1967 nahrazují novým polyetylenovým, které má vydržet dalších sedmdesát let. Opravy potrvají do konce srpna.
1. 8. 2022|

Situace se nelepší, konstatují energetici. Problémy se nejvíce dotknou chudších domácností

Rostoucí ceny energií se nejvíce dotknou nízkopříjmových domácností, varují ředitel Poradny při finanční tísni David Šmejkal a sociolog Daniel Prokop. Místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie Jan Zápotočný a ředitel marketingu společnosti MND Jan Sýkora apelovali na spotřebitele, aby v případě problémů se splácením kontaktovali dodavatele. Tématu se věnovala středeční Devadesátka.
15. 12. 2021|

Společnost innogy od ledna zvýší ceny elektřiny a plynu o 15 a 19 procent

Společnost innogy od ledna zvýší ceny elektřiny a plynu. Cena plynu vzroste o 15 procent, cena elektřiny naroste o 19 procent. Zákazníků s fixovanou cenou se zvýšení nedotkne. Měsíční platba v typickém rodinném domě stoupne u plynu o 270 korun, u elektřiny o 190 korun, uvedlo innogy.
23. 11. 2021|

Teplárny začaly s dodávkami tepla. Češi si za něj připlatí zhruba tisíc korun

Teplárny po celém Česku postupně začínají s dodávkami tepla. V následujících dnech mohou radiátory zapnout více než čtyři miliony lidí, kteří využívají centrální vytápění. Kvůli chladnějším dnům letos některé teplárny začaly provoz o několik dní dřív než obvykle. Odhaduje se, že průměrná domácnost za teplo utratí následující zimu asi o tisíc korun víc než loni. Může za to zdražování uhlí či plynu.
21. 9. 2021|

EPH prodává Pražskou teplárenskou skupině Veolia

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského prodává Pražskou teplárenskou francouzské skupině Veolia, informoval mluvčí EPH Daniel Častvaj. Cena nebyla zveřejněna. Transakci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Veolia získá také maďarského výrobce tepla Bert.
7. 9. 2020Aktualizováno7. 9. 2020, 09:03|