TÉMA

Start-up

Ministr průmyslu Síkela prodal své podíly v Prime Fund. Chce se vyhnout střetu zájmů

Nový ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) se zbavil svých podílů ve společnosti Prime Fund. Prodal je za cenu, za kterou je koupil, uvedl. Převzal je od něj zakladatel fondu Jan Svoboda. Prodejem se Síkela chce vyhnout možnému střetu zájmů. Napsal to server Hospodářských novin (HN).
20. 12. 2021|

Do nebezpečných brazilských favel nechtěly firmy doručovat zboží. Změnil to mladý podnikatel

V chudinských čtvrtích brazilských měst žije na dvanáct milionů lidí. I na ně od loňského roku dopadly uzávěry vyvolané pandemií. Nákupy v e-shopech pro ně zpočátku nebyly řešením, přepravní společnosti jim totiž odmítaly zboží doručit. Tak přišel podnikatel, který má pro strach uděláno. Jeho přepravní startup teď velmi rychle expanduje.
2. 12. 2021|

Svět start-upů se změnil, koronavirus je ale o dravost nepřipravil, tvrdí odborník

Více investovaných peněz, více transakcí i nových fondů – takový byl loni i přes pandemii koronaviru svět start-upů. Jak uvedl Filip Mikschik, který přes deset let ve světě závratně rostoucích firem žije a sám jednu takovou založil, nejdříve sice přišel propad, poté ho ale opět u většiny z nich kompenzoval růst. „I když třeba musely přepnout na zcela novou myšlenku, než byla ta původní,“ upřesnil.
3. 2. 2021|

V Berlíně roste zelenější budoucnost. Areál EUREF je domovem ekologických firem

Pět a půl hektaru pro firmy, které se zabývají ekologickou dopravou nebo pracují s obnovitelnými zdroji. V Berlíně vyrostl unikátní aréal EUREF. Je „inkubátorem“ mnoha inovativních společností. Projekt už teď plní energetické cíle, které si Německo stanovilo až pro rok 2050 – celý areál navíc vznikl bez podpory vlády a těší se růstu i navzdory pandemii, která témata zelenější budoucnosti odsunula na vedlejší kolej.
20. 7. 2020|