TÉMA

Braník

Silničáři kvůli opravě Barrandovského mostu uzavřou rampu ze Strakonické

Silničáři letos při opravě Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdovou rampu ze Strakonické ulice. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin.
21. 2. 2024|

Provoz na Barrandovském mostě ve směru do Braníku omezují zatěžovací zkoušky

Opravenou část Barrandovského mostu čekají v noci zatěžovací zkoušky. Kvůli tomu je od deváté hodiny večerní do čtvrteční páté ranní kompletně uzavřena část mostu ve směru ze Smíchova do Braníku a společně s tím nájezd z Barrandova a ze Strakonické a sjezd do Modřan. Ve směru do Braníka tak mohou auta jezdit jen jedním pruhem vedeným v protisměru. Stejná situace se bude opakovat i v noci ze čtvrtka na pátek 1. září ve stejný čas.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 21:12|

Letošní opravy Barrandovského mostu skončí na sklonku srpna

Letošní opravy pražského Barrandovského mostu skončí do konce prázdnin, zprovozněn bude o víkendu před zahájením školního roku 4. září. Dělníci nyní betonují vyrovnávací vrstvu mostu, dělají izolace, mostní závěry nebo opravují ložiska mezi pilíři a hlavní konstrukci mostu. Doprava v okolí mostu je hustá, ale plynulá, řekli ve čtvrtek náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Sinčák a vedoucí stavby Martina Ředina. Sinčák dodal, že práce působí největší kolony a potíže na Dobříšské ulici. Vozy přibyly také na severojižní magistrále, kde se oproti běžnému stavu zvýšila hustota dopravy asi o deset procent. Dopravní kolaps ale podle něj nenastal.
29. 6. 2023Aktualizováno29. 6. 2023, 14:57|

V Praze v Modřanské ulici se srazily tramvaje, zranění jsou dva lidé

V Praze v Modřanské ulici se ve středu ráno srazily dvě tramvaje. Dva lidé se při nehodě zranili. Jedním ze zraněných je řidič tramvaje, který zůstal zaklíněn ve voze. Na Twitteru o tom informovali pražští záchranáři. Provoz tramvají mezi Braníkem a Modřany byl zhruba čtyři hodiny přerušen, obnovený byl krátce po 10:15.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 14:12|

Začíná druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu. Přinesla omezení

Začala druhá fáze rozsáhlých oprav pražského Barrandovského mostu, která potrvá do poloviny srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Na některých trasách tak bude nutné použít objížďky. Lidé také mohou nechat auto doma a využít posílené hromadné dopravy.
15. 5. 2023|

Začalo další omezení na Barrandovském mostě. Silničáři upraví sjezd do Modřan a Braníku

Silničáři začali s úpravami sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku. Práce by měly být hotové do poloviny května, následně odstartuje druhá etapa rozsáhlé rekonstrukce. Podle pražského magistrátu bude mít mnohem větší dopady na plynulost dopravy než ta první, kterou silničáři provedli loni.
28. 4. 2023|

Silničáři upraví začátek sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku, má to zvýšit kapacitu

Silničáři upraví místo, kde se z pražského Barrandovského mostu odděluje rampa do Modřan a Braníku. Cílem přestavby je zvýšit kapacitu silnice a umožnit řidičům dostat se snáz z mostu. Práce začnou 28. dubna a trvat mají do 15. května. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Od 15. května pak začne letošní etapa rekonstrukce mostu, která je naplánovaná do 14. srpna.
26. 4. 2023|

Dopravu na Barrandovském mostě má od konce září zlepšit pruh pro auta jedoucí po okruhu

Dopravu na pražském Barrandovském mostě ve směru z centra má zlepšit nově vyhrazený levý jízdní pruh oddělený bílou čárou, který bude sloužit jen pro auta jedoucí ze Smíchova do Braníka. Nejvyšší povolená rychlost v něm bude zvýšena na 80 kilometrů v hodině. Opatření začne platit na konci září po dokončení letošní fáze opravy mostu. V budoucnu by mohla být vybudována také nová rampa přes sjezd z mostu do Modřanské ulice, po které by jezdili řidiči ze Strakonické ulice na Jižní spojku.
6. 9. 2022Aktualizováno6. 9. 2022, 16:29|

Koncerty v Braníku vyhláška neomezí. Marvanová se dohodla s pořadateli

Hluk z venkovních koncertů v oblasti branického nábřeží v Praze nebude omezovat vyhláška. Radní Hana Marvanová (za STAN), která návrh připravila, se na tom dohodla s pořadateli koncertů, píše server Aktuálně.cz. Ti přišli s návrhy opatření, která by měla hlasitost omezit. Na hluk ze scény, která od pandemie covidu-19 funguje v areálu bývalých branických ledáren, si stěžují tamní obyvatelé.
17. 6. 2022|

Kvůli opravě Barrandovského mostu ubyl ve Strakonické další pruh. Tvořily se kolony, MHD ale jezdí včas

Oprava Barrandovského mostu vstoupila do rizikového období. Začala demolice staré nájezdové rampy ze Strakonické na most, a proto je omezen provoz v podjezdu. Místo dvou pruhů, z nichž jeden je vyhrazený pro veřejnou dopravu, se musí na deset dní vejít veškerá doprava do jediného. Kolona v ranní špičce ale nedosáhla mimořádných rozměrů a kolem deváté dopoledne se již zkracovala.
18. 5. 2022Aktualizováno18. 5. 2022, 20:51|

PŘEHLEDNĚ: Kudy jezdit během opravy Barrandovského mostu?

Rekonstrukce Barrandovského mostu naplno vypukla v pondělí. Již v posledních týdnech byl ale provoz poněkud omezen a v sobotu začali dělníci připravovat nové značení. V pondělí odstartovaly samotné stavební práce. Dokud neskončí, bude v každém směru o jeden jízdní pruh méně než obvykle (tři místo čtyř). Navíc v letošní etapě oprav nebudou moci najet na most auta přijíždějící od jihu po Strakonické. Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozvržena do čtyř etap, každá je plánována do jednoho roku a všechny potrvají zhruba tři měsíce.
13. 5. 2022Aktualizováno16. 5. 2022, 08:17|

Barrandovský most je třeba opravit, připravovali jsme se, říká Scheinherr. Se starosty jste nekomunikovali, oponuje Vodrážka

Dopravní armageddon. Tak média i mnozí politici hovoří o plánované opravě pražského Barrandovského mostu a s ní souvisejících uzavírkách. Nejvytíženější most v Česku ohrozí plynulost dopravy i mnoho kilometrů do hloubky Středočeského kraje. Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) sdělil, že hlavní město se na rekonstrukci připravovalo, aby zmenšilo problémy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) ale vládnoucí koalici vyčetl nekomunikaci se starosty dotčených městských částí. Diskutovali v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2022|

Sládky vystřídali choreografové. V Braníku se otevřel Dům tanečního umění

V areálu bývalého branického pivovaru v Praze byl ve středu otevřen Dům tanečního umění. Sídlo v něm najde konzervatoř Taneční centrum Praha, několik uměleckých souborů a tanečních institucí i třeba nově zřízený Nadační fond a Institut Pavla Šmoka. Pivovar v Braníku je architektonicky cennou stavební i technickou památkou v novorenesančním a secesním stylu. Pivo se zde přestalo vařit počátkem roku 2007, od té doby se postupně rekonstruuje pro kancelářské, vzdělávací, umělecké a komunitní potřeby.
2. 9. 2021|

V pražském Braníku hořela hala, nejezdily tramvaje ani auta v Modřanské ulici

V pražské Modřanské ulici v pondělí ráno vzplála hala. Dopoledne hasiči požár lokalizovali, zásah ale ukončili až před 19:00, tedy po více než 13 hodinách. Do ovzduší podle chemiků hasičského sboru neunikly škodliviny. Původně doporučili obyvatelům Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Déle než sedm hodin nejezdily tramvaje po trati k nádraží Braník a do Modřan, uzavřena byla i souběžná frekventovaná Modřanská ulice.
12. 4. 2021Aktualizováno12. 4. 2021, 19:53|

Slovanská epopej Praze nepatří, rozhodl soud. Vyhověl žalobě příbuzného malíře Muchy

Praha není vlastníkem cyklu obrazů Slovanská epopej. Rozhodl o tom ve středu Obvodní soud pro Prahu 1, který vyhověl žalobě příbuzného malíře Alfonse Muchy na určení vlastnictví. John Mucha tvrdí, že se Praha vlastníkem obrazů nikdy nestala, protože nesplnila autorovu podmínku vybudovat pro plátna samostatné výstavní prostory. Rozsudek není pravomocný, město se proti němu odvolá.
9. 12. 2020Aktualizováno9. 12. 2020, 15:43|