TÉMA

Klub

Discoland Sylvie se stane místem pro bydlení. Za dva roky tam vznikne 21 bytů

V Praze začala rekonstrukce Discolandu Sylvie. Místo, které v roce 1992 otevřel podnikatel Ivan Jonák, bylo symbolem devadesátých let. Scházeli se v něm celebrity i členové pražského podsvětí. Provoz skončil v roce 1994, kdy byl Jonák odsouzen za objednávku vraždy své manželky, která podnik spoluvlastnila. Developer tam během následujících dvou let postaví desítky bytů.
26. 5. 2023|

Vondrák má nadále podporu krajských zastupitelů ANO, hejtmanem zůstává

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák má i po odchodu z hnutí nadále podporu krajského klubu zastupitelů ANO. Po jednání klubu to potvrdil jeho předseda a krajský šéf ANO Josef Bělica. Vondrák oznámil odchod z ANO 24. února. V pátek povede zastupitelstvo poprvé jako hejtman, který už není členem ANO. První místopředseda hnutí Karel Havlíček rozumí tomu, že krajští zastupitelé nechtějí ke konci funkčního období dělat radikální změnu. Vondrák by ale podle něj sám měl zhodnotit, zda mu přijde férové zůstávat ve funkcích. Volby do krajských zastupitelstev se konají příští rok, Vondrák je hejtmanem od roku 2016.
6. 3. 2023Aktualizováno6. 3. 2023, 19:17|

Dva členové ANO, kteří podpořili jiného prezidentského kandidáta, opustili zastupitelské kluby

Zastupitelka Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové Monika Štayrová opustila kluby zastupitelů ANO. V prezidentské volbě podpořila Danuši Nerudovou. Z klubu ANO odešel i hradecký zastupitel Jindřich Outlý. Podporu Petru Pavlovi musí vysvětlovat také starosta Dvora Králové nad Labem za ANO Jan Jarolím. Za předsedou Andrejem Babišem nestál v prezidentské volbě ani místopředseda hnutí a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura.
30. 1. 2023|

Policie obvinila z propagace terorismu muže, který schvaloval útok v Bratislavě

Pražští policisté obvinili z podpory a propagace terorismu muže, který v komentáři na internetu schvaloval útok v Bratislavě, kde v polovině října devatenáctiletý mladík zastřelil dva muže a vážně poranil 28letou ženu před barem Tepláreň, který navštěvují lidé z komunity LGBT+. Střelec z místa činu uprchl a později spáchal sebevraždu.
3. 11. 2022|

Slovenští politici odsuzují dvojnásobnou vraždu namířenou proti LGBT+

Slovenská policie našla střelce, který ve středu večer v centru Bratislavy zabil dva mladé muže, je po smrti. Policisté o tom informovali na Facebooku. K útoku došlo před podnikem Tepláreň, ve kterém se schází místní LGBT+ komunita. Podle zpravodaje ČT na Slovensku Jana Šilhana byl útok pravděpodobně delší dobu plánovaný. Pachatel údajně na Twitteru několik hodin před střelbou zveřejnil manifest namířený například proti Židům či LGBT+ komunitě. Příspěvky na sociální síti zveřejňoval dokonce i po samotném útoku.
13. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 20:23|

Senátní kluby počítají ztráty a zisky, tři musely vybrat nové předsedy

Senátorský klub ProRegion se přejmenoval. Nově bude klubem ANO a ČSSD. Bude mít jen šest členů oproti dosavadním devíti, ale všichni budou nominanty stran bývalé vládní koalice. Po volbách se konsolidují i další senátorské kluby. Klub sdružující senátory ODS a TOP 09 i klub SEN 21 a Pirátů potvrdily své dosavadní předsedy, Starostové si již zvolili nového. Lidovečtí senátoři se o svém předsedovi rozhodnou až příští týden.
4. 10. 2022|

Formální přeměnou hospody v klub nelze obejít EET, rozhodl soud

Účelovou přeměnou hospody v „soukromý klub“ se nelze vyhnout povinnostem souvisejícím s elektronickou evidencí tržeb. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost manželů, kteří provozovali venkovskou restauraci a po zavedení EET zařízení formálně provozovali jako klubovnu.
28. 1. 2021|

Senátoři za TOP 09 vystoupí z klubu STAN, oslabí ho tak před volbou předsedy horní komory

TOP 09 se rozkmotří se Starosty a nezávislými i v Senátu – dvojice jejích senátorů opustí klub a další dva nově zvolení členové horní komory do něj vůbec nevstoupí. Místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin uvedl, že strana je připravena podpořit ve volbě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS), který funkci obhajuje. Není však jasné, zda STAN nepřijde s protikandidátem.
13. 10. 2020|

Na diskotéku s členskou kartou. Založení klubu vyhlášku neobejde, rozhodl Nejvyšší správní soud

Zákaz veřejné hudební produkce v nočních hodinách nelze obcházet formálním založením klubu přístupného pouze členům. Jde o pouhou zástěrku, konstatoval Nejvyšší správní soud (NSS). Ve svém rozhodnutí řešil, co je a co naopak není veřejná hudební produkce.
24. 10. 2019|