TÉMA

Sázky

Zaměstnanec lounského soudu zpronevěřil podle policie šestnáct milionů korun

Policie zahájila trestní stíhání zaměstnance Okresního soudu v Lounech, který podle ní zpronevěřil soudní peníze. Celkově si na své bankovní účty převedl více než šestnáct milionů korun, trestnou činnost páchal přes čtyři a půl roku. Sdělil to mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Ministerstvo spravedlnosti k věci uvedlo, že byla selháním jednotlivce, ne systémovou chybou.
20. 3. 2024|

O funkci prezidenta republiky se uchází jednadvacet zájemců

Na ministerstvu vnitra se přihlásilo jednadvacet uchazečů o funkci budoucího prezidenta republiky. Zájemci o funkci hlavy státu museli na resort doručit potřebné dokumenty do úterních čtyř hodin odpoledne. Vnitro nakonec započítalo i přihlášku, která přišla e-mailem, uvedla mluvčí resortu Klára Dlubalová. Před pěti lety se nominovalo dvacet uchazečů. První kolo volby se koná 13. a 14. ledna, organizace voleb bude stát zhruba 800 milionů korun.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 23:01|

Hrací automaty i v supermarketu. Finové mají k hazardu nezvykle vřelý vztah, našli jej ve válce

I když je kamenných kasin ve Finsku jen hrst, příležitostí k drobnému gamblingu je tolik, že je téměř všudypřítomná. Loterii si lze vsadit na více než šesti tisících místech po celé zemi, herní automaty lze najít i na nečekaných místech. Finové si příznivý vztah ke gamblingu vypěstovali během druhé světové války, kdy bylo vyplňování tiketů skrze státní firmu vnímáno jako finanční pomoc vlasti. I v případě prohry totiž peníze směřovaly tam, kde je bylo třeba. Státní firma, která má ve Finsku monopol na hazard, ale od té doby vyrostla v mohutnou instituci, které se nevyhýbají kontroverze a korupční skandály. A čím více peněz do ní proudí, tím palčivější se stává další problém – hráči se závislostí.
20. 7. 2022|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

Mezi českými gamblery se objevila nová závislost, jde o patologické nakupování kryptoměn

Od hraní a sázení ke kryptoměnám – někteří gambleři přecházejí na novou závislost, investování do virtuálních měn. Trend, který už znají v zahraničí, České televizi potvrdilo několik tuzemských adiktologů a psychologů. Podle nich k jeho vzniku přispěla i protiepidemická opatření, kvůli kterým byly zavřené sázkové kanceláře a omezené sporty. Závislost na nákupu kryptoměn zatím odborníci pozorují hlavně u mladých mužů.
20. 5. 2021|

Sázky na Velkou pardubickou: Kdo nezvládne Taxis, věk vítězného koně i nejlepší trenér

Sázkové kanceláře přijímají on-line sázky na Velkou pardubickou. Kromě klasiky – kdo vyhraje dostih – zkouší lidé štěstí i v kurióznějších sázkách. Fanoušci dostihu tak tipují třeba věk vítězného koně, nejúspěšnějšího trenéra nebo kolik koní nezvládne legendární Taxisův příkop. Podle sázkových kanceláří, které ČT oslovila, se zatím prosázelo přes 2,5 milionu korun s blížícím se startem dostihu ale sázky ještě porostou.
12. 10. 2019|