TÉMA

Roudnice nad Labem

V Roudnici vzniklo přístaviště pro turisty, pojme až patnáct malých plavidel

V Roudnici nad Labem bude moci od začátku července v novém veřejném přístavišti zakotvit až patnáct malých plavidel. Ředitelství vodních cest si od přístaviště, které ve středu slavnostně otevřelo, slibuje vyšší komfort pro turisty plující po Labi. Ti, kdo by chtěli v Roudnici dopřát větší péči i své lodi, však musí ještě počkat. Ředitelství sice připravuje servisní centrum, kde budou moci osobní i nákladní plavidla tankovat, odevzdat odpad a doplnit vodu, práce na něm ale ještě pokračují.
28. 6. 2023|

Ze stáje na Roudnicku někdo ukradl koně, který patří čečenskému vůdci Kadyrovovi

Ze stáje u Roudnice nad Labem na Litoměřicku neznámý pachatel ukradl anglického plnokrevníka, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun. Uvedla to policie, která při pátrání žádá o pomoc veřejnost. Kůň byl podle policejní mluvčí Pavly Kofrové ustájen v Krabčicích. Majitelem koně je čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, potvrdila Radiožurnálu mluvčí ministerstva financí Michaela Lagronová. Telefon uvedený na webových stránkách stáje je v úterý nedostupný.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 17:50|

Ledovka opět komplikovala dopravu. Výstraha meteorologů platí do čtvrtka

Ledovka může skoro na celém území republiky vydržet až do čtvrtečního rána, na Moravě až do večera. Třítisícový Rychnov u Jablonce a sousední Rádlo vyhlásily kvůli tvorbě ledovky kalamitní stav. V jihozápadních Čechách se během středy oteplilo, riziko ledovky se proto odpoledne snížilo. Na východě Českomoravské vrchoviny a v Jeseníkách hrozila kromě ledovky i silná námraza, která může lámat větve a stromy a způsobit poruchy na elektrickém vedení, vyplývá z výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
21. 12. 2022Aktualizováno21. 12. 2022, 20:34|

Kandidaturu vnímám jako jeho další misi, říká o Petru Pavlovi jeho manželka

„Jeho kandidaturu jsem vnímala jako další službu pro tuhle zemi,“ říká o kandidátovi na prezidenta a bývalém náčelníkovi generálního štábu Petru Pavlovi jeho manželka Eva Pavlová. Přestože se jeho rozhodnutí nejdřív podivovala, podporuje ho nyní na cestách během kampaně. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Petrem Pavlem natáčel Pavel Schrötter.
19. 12. 2022|

Osm zámků či klášterů se stane národními kulturními památkami, schválila vláda

Na seznam národních kulturních památek (NKP) se dostane osm historických objektů, převážně zámků, hradů či klášterů. Jejich prohlášení památkami s nejvyšší ochranou státu ve středu schválila vláda. Informovala o tom Petra Hrušová z tiskového oddělení ministerstva kultury. Je mezi nimi například klášter augustiniánů v Brně nebo v Roudnici nad Labem. Nemovitosti se stanou národními kulturními památkami 1. července 2023.
23. 11. 2022Aktualizováno23. 11. 2022, 14:17|

Komunální volby v Moldavě na Teplicku se budou opakovat. Předseda komise nerespektoval starostku

Volby v Moldavě na Teplicku se uskuteční znovu. Ústecký krajský soud v usnesení zveřejněném v pondělí na úřední desce uvedl, že hlasování v komunálních volbách je neplatné. Voliči vyškrtnutí ze seznamu neměli právo hlasovat, přesto jim to předseda volební komise umožnil.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 18:35|

U Roudnice nad Labem dokončují stavbu nového elektrického vedení. Projekt stál dvě miliardy

Technici dokončují severně od Roudnice nad Labem stavbu nového páteřního vedení proudu. Mělo by zvýšit propustnost české sítě ve směru, který často zatěžují německé větrné elektrárny. Projekt za dvě miliardy se chystal čtrnáct let.
22. 8. 2022|

Folklore is not dead, tvrdí výstava. Jen ho místo krojů zajímá spíš nacionalismus nebo gender

„Vracíme se k tradici, ale ne tak, jak se vraceli naši předkové, s nostalgií a patosem, ale snažíme se si z minulosti brát něco, co je platné i v současnosti,“ domnívá se Petra Mazáčová, kurátorka výstavy Folklore is not dead. Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem na dílech převážně českých a slovenských výtvarných umělců ukazuje, jak současné umění odkaz folkloru vnímá.
12. 8. 2022|

V Děčíně vzniklo přístaviště pro malé lodě. Město doufá, že naláká další turisty

V Děčíně se v pátek otevřelo nové lodní přístaviště. Lidem má umožnit putovat po řece, tedy plout od jednoho břehu k druhému a zakotvit na noc, prohlédnout si město a druhý den pak plout dál. Zájem o turistické plavby po českých řekách se v posledních letech stává trendem, vyhlášené jsou například na Baťově kanále. Malé lodě mohou na novém přístavišti v Děčíně kotvit počínaje pátkem.
22. 4. 2022Aktualizováno22. 4. 2022, 15:13|

Firma nabízela přes leták „frekvenční čip“ proti covidu. Dostala pokutu přes jeden milion

Téměř sedmdesát procent kontrolovaných e-shopů loni porušilo zákon. Obchodníci i nadále neposkytují úplné informace o prodávaných výrobcích nebo používají nekalé obchodní praktiky, uvedl mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Jiří Fröhlich. Za loňský rok uložili inspektoři pravomocně 1260 pokut celkem za 11,69 milionu korun. Nejvyšší pokutu přes jeden milion korun dostala firma z Roudnice nad Labem.
22. 4. 2022|

Řidičům se otvírá jižní obchvat Roudnice nad Labem. Hustota dopravy se sníží o třetinu

Řidičům se v úterý otvírá jižní obchvat Roudnice nad Labem. Tříkilometrová silnice se napojuje na příjezdovou cestu z dálnice D8, dopravu tak odvádí z památkové zóny města. Náklady na stavbu činily zhruba 435 milionů korun. Automobily vjedou na komunikaci poprvé v odpoledních hodinách. Na jižní část obchvatu Roudnice čekala čtyřicet let.
7. 9. 2021Aktualizováno7. 9. 2021, 15:04|

Znepokojující morality Zbyška Siona nejsou možná krásné, jistě ale pravdivé

Roudnická Galerie moderního umění připravila výběr obrazů a kreseb Zbyška Siona z šedesátých a sedmdesátých let. Výstavu můžeme vnímat i jako podnět k širšímu zamyšlení nad tím, co to znamená být skutečným umělcem.
25. 7. 2021|

Na pražském Masarykově nádraží proti sobě jely dva vlaky. Strojvedoucí stihli zastavit

Na Masarykově nádraží v Praze ve čtvrtek ráno jely proti sobě dva vlaky. Souprava z Mladé Boleslavi směřující na nádraží projela návěstidlo zakazující jízdu, z nádraží už vyjížděl vlak do Milovic. Strojvedoucí stihli soupravy zastavit, nikomu se nic nestalo. Doprava na železnici byla po 8:30 zastavena, v plném provozu byla zhruba od 10:00.
27. 5. 2021Aktualizováno27. 5. 2021, 11:24|

Po dvou letech oprav otevřeli v Roudnici nad Labem kulturní dům. Lidé do něj zatím nesmějí

V Roudnici nad Labem slavnostně otevírají zrekonstruovaný kulturní dům. Lidé si ho ale budou moci prohlédnout jen on-line. Město se rozhodlo ho vzápětí zakonzervovat. Jinde zas nájemci dávají výpovědi. To je příklad Děčína.
30. 11. 2020Aktualizováno30. 11. 2020, 18:31|

Roušky by měli nosit nakažení. Ostatní před viry ochrání jen speciální respirátory

Běžná papírová rouška chrání hlavně v případě, že si ji nasadí nakažený. Na těle zdravého příliš účinná není. Řekl to Rastislav Maďar z Lékařské fakulty Univerzity Ostrava, který se věnuje cestovní medicíně. I tak je však lepší ji mít než nemít žádnou, dodal s tím, že se musí pravidelně měnit. Výrazně roste podle výrobců zájem o ústenky a respirátory z nanovláken, které podle Maďara chrání lépe.
27. 1. 2020Aktualizováno25. 2. 2020, 10:25|

Nájemníci z bytů patřících Povodí Labe si příští rok připlatí, klidně i několik tisíc

Lidé z bytů patřících státnímu podniku Povodí Labe si příští rok připlatí, někdy až čtyři tisíce korun měsíčně. Firma se tak snaží zlepšit hospodaření s bytovým fondem, který spravuje. Řada zaměstnanců se však proti tomu postavila a nové smlouvy nepodepsala. Tyto případy zřejmě skončí u soudu. Podnik také poskytne padesátiprocentní slevu třeba hrázným, všichni zaměstnanci pak v případě podpisu nové smlouvy mohou počítat se slevou 20 %.
4. 12. 2019|
Reportéři ČT

Podnikatel načerno staví v chráněném přírodním parku. Dělají to i jiní, hájí se

Vlivný severočeský podnikatel se svojí známou staví dům v chráněném přírodním parku, kde jsou jakékoliv stavby přísně zakázané. Nedbal na výslovné zákazy úřadů, hájí se tím, že se stavbou nemá nic společného a nejde o jedinou černou stavbu v Česku. Případem se zabývali Reportéři ČT.
1. 10. 2019|