TÉMA

Asfalt

V Česku dochází štěrk a písek, firmy pro ně jezdí stovky kilometrů

V tuzemsku začíná docházet štěrk a písek, a to především na stavbu dálnic nebo železničních tratí. Některé firmy už situaci označují jako surovinovou krizi. A na stavby v příhraničí chtějí materiál dovážet z okolních zemí.
5. 4. 2024|

Dopravu v Hradci zkomplikovala oprava křižovatky. Na vytížených silnicích se tvoří kolony

Dopravu v centru stotisícového Hradce Králové v pondělí dopoledne začala komplikovat oprava křižovatky u vily Anička. Na některých příjezdech ke křižovatce se začaly tvořit kolony, především ve směru od obchodního centra Aupark. U vily se kříží městský silniční okruh s Gočárovou třídou. Jde o jeden z nejfrekventovanějších dopravních uzlů ve městě.
30. 10. 2023|

Oprava vozovky uzavřela rampy z Jižní spojky, řidiči musejí počítat s půlhodinovým zpožděním

Silničáři v noci na pondělí na pražské Jižní spojce uzavřeli rampy ze spojky směrem na Brněnskou a D1 a do ulice Ke Garážím. Důvodem je oprava povrchu vozovky. Práce na rampách skončí v úterý 24. října. Řidiči musejí podle magistrátního webu opravujeme.to počítat s více než půlhodinovým zpožděním. Jižní spojka je součástí městského okruhu a patří k nejvytíženějším komunikacím v metropoli.
9. 10. 2023|

Část dálnice D2 je opět rozkopaná. V první etapě ji opravují ve směru na Bratislavu

Na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku začala výměna povrchu. V šestikilometrovém úseku projedou řidiči jenom jedním jízdním pruhem v každém směru. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ale ujišťuje, že jde o poslední opravu této frekventované komunikace ve směru na Bratislavu. Hotovo přitom mělo být už před dvěma lety.
2. 5. 2023|

Nově opravený úsek dálnice D1 u Zruče nad Sázavou se musí zbrousit, beton je moc tlustý

Nově dokončený úsek modernizované dálnice D1 u Zruče nad Sázavou se ještě naplno neotevře. Silničáři to původně plánovali o tomto víkendu, po kontrole ale podle informací České televize reklamují tloušťku betonu. Kvůli broušení bude v některých dnech provoz veden v režimu 2+1 jízdní pruh.
8. 10. 2020|

Začala oprava silnice přes Červenohorské sedlo. Dopravu řídí stavbaři i semafory

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí zahájilo opravu severní části silnice přes Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Komunikace, jejíž nejvyšší bod leží 1013 metrů nad mořem, potřebuje po třinácti letech vyměnit asfaltový koberec. Řidiči se tak musí připravit na komplikace, které souvisí s frézováním stávajícího povrchu. Devítikilometrový úsek se bude opravovat postupně.
30. 9. 2019|