TÉMA

Žhář

Policie zadržela muže, který je podezřelý ze založení požáru ve stájích na Císařském ostrově

Kriminalisté ve středu večer zadrželi muže, kterého podezírají ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Před dvěma dny při něm uhynulo osm koní, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun. Zadržený muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů, uvedla policie na Twitteru, další podrobnosti ale nesdělila.
13. 4. 2023|

Muž z Hodonínska si vyléval vztek zakládáním požárů, zaměstnal stovky hasičů

Třiatřicetiletý muž na Hodonínsku podle policie založil od loňského podzimu 25 požárů lesů a trávy. Celkem hořelo zhruba na dvaceti hektarech. Policisté ho zadrželi minulý týden. Škody přesáhnou půl milionu. Žhář je obviněn z poškozování cizí věci, stíhaný je na svobodě.
5. 4. 2022|

Muž půjde za úmyslné zapálení bytu na dvanáct let do vězení. Uzavřel dohodu o vině a trestu

Za úmyslné zapálení bytu, ve kterém spalo šest lidí včetně měsíčního dítěte, půjde Van Doan Mai na dvanáct let do vězení. Uzavřel se státní zástupkyní dohodu o vině a trestu, kterou ve čtvrtek schválil Městský soud v Praze. Rozhodnutí soudu je pravomocné. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Muži hrozil za pokus o obecné ohrožení trest od 12 do 20 let vězení, případně i výjimečný trest.
10. 2. 2022|

Vrchní soud v Olomouci uložil Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova doživotí

Vrchní soud v Olomouci uložil doživotní trest Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova, vyhověl tak žalobci, který nejvyšší trest požadoval. Ostravský krajský soud šestačtyřicetiletému muži původně uložil výjimečný souhrnný trest 25 let vězení. Obžalovaný vinu po celou dobu desetiletého procesu odmítal a žádal zproštění. Uložený trest zahrnuje i jeho předchozí pravomocné odsouzení za přípravu vraždy jeho tety v délce 13 let. K dvojnásobné vraždě došlo v roce 2009, těla manželů se však dodnes nenašla.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 15:48|

Soud potvrdil doživotí pro žháře z Bohumína za vraždu jedenácti lidí, rozhodnutí je pravomocné

Krajský soud v Ostravě v úterý potvrdil za vraždu jedenácti lidí doživotní trest pro žháře z Bohumína na Karvinsku. Obžalovaný, který u dveří bytu v panelovém domě založil požár, s žalobcem už před časem uzavřel dohodu. Soud ji nyní schválil. Rozhodnutí je pravomocné, obžalovaný ani státní zástupce nemají právo na odvolání. Poškozeným soud uznal jako náhradu 19 milionů korun, celkem vznesli nároky za 104 milionů. Kvůli zbytku mají podat občanskoprávní žalobou.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 14:46|

Muž obviněný z požáru v Bohumíně, kde zahynulo 11 lidí, přijal nabídku žalobce na doživotní trest

Muž, obviněný ze způsobení loňského požáru, při kterém v bohumínském panelovém domě zahynulo jedenáct lidí, přijal návrh státního zástupce na doživotní trest vězení. Novinářům to řekl jeden ze zmocněnců poškozených, Petr Kausta během jednání v budově krajského soudu. Podle Kausty se obviněný doznal ke všem skutkům, tedy k vraždě a obecnému ohrožení, z nichž byl obviněn.
17. 9. 2021|

V Praze 9 shořelo devět aut. Podezřelý z místa uprchl s popálenýma rukama

Kvůli rannímu požáru devíti aut v Praze 9 hledá policie pachatele, který z místa činu utekl s popálenýma rukama. Lékaři, lékárníci či další osoby mají v takovém případě volat linku 158. Škoda činí pět milionů korun.
1. 2. 2020Aktualizováno1. 2. 2020, 15:09|

Vyhořelou farmu Apolenka čeká další zima v provizoriu. Peníze od pojišťovny na opravy nestačí

Farmu Apolenka, kterou neznámý žhář téměř před rokem podpálil, čeká další zima v provizoriu. Na obnovu vyhořelých prostor totiž stále nemá peníze. Částku, kterou vedení farmy očekávalo od pojišťovny, nedostalo. Pojišťovna ale zdůrazňuje, že výše pojistného plnění vždy odpovídá sjednanému pojištění. Situací se nyní zabývají právníci.
30. 9. 2019|

Při požáru v Mexiku zemřely dvě desítky lidí. Podle svědků na bar zaútočili ozbrojenci

Nejméně 23 lidí zemřelo po úterním požáru v baru na jihu Mexika. Dalších 13 vážně zraněných ošetřují v nemocnici. Oheň zachvátil podnik v přístavním městě Coatzacoalcos. Mexický deník Excélsior cituje svědky, podle nichž na bar nejprve zaútočila skupina ozbrojenců, která začala střílet a pak použila zápalné lahve.
28. 8. 2019Aktualizováno28. 8. 2019, 11:06|