TÉMA

Škoda Superb

Cena ojetých vozů stagnuje či klesá. Podle prodejců ale není jisté, že zlevňování vydrží

Několikaletý růst cen ojetých vozů se podle některých prodejců zastavil. Najdou se i modely, které dokonce zlevňují. Důvodem je jednak odkládání nákupů, v případě dovozu ze zahraničí pak slabší euro. Zatímco u aut prodaných v Česku je zlevnění nepatrné, za hranicemi je pokles výraznější. Prodejci ale upozorňují, že není jisté, zda tento trend vydrží.
18. 7. 2022|

Naším úkolem je dělat „evangelizaci“ 3D tisku, tvrdí podnikatel Průša

Celosvětová soutěž EY Podnikatel roku zná svého vítěze, stal se jím jihokorejský podnikatel Jung-jin Seo. Česko zastupoval Josef Průša, český vývojář 3D tiskáren a majitel a zakladatel Prusa Research. Ten byl vůbec nejmladším z českých reprezentantů v historii soutěže. Tiskem pomáhal třeba s výrobou obličejových štítů pro zdravotníky. Jeho tiskárny používá například i automobilka Škoda. Byl hostem pořadu Byznys ČT24.
11. 6. 2021|

Koncern Volkswagen očekává návrat k předkrizovému stavu v roce 2022

Automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, očekává překonání krize vyvolané koronavirem v roce 2022. V pondělí to během konferenčního hovoru s ekonomy a novináři prohlásil šéf podniku Herbert Diess. Člen představenstva koncernu zodpovědný za finance Frank Witter předpokládá návrat do předkrizového stavu na klíčových trzích v letech 2022 až 2023.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 16:33|

Výroba Superbu se z Česka přesune do Bratislavy, potvrdil Volkswagen

Výroba nové generace modelu Superb automobilky Škoda se přesune do Bratislavy, kde se bude montovat společně s vozy Volkswagen Passat. Rozhodnutí koncernu Volkswagen, které se očekávalo, v pátek potvrdila dozorčí rada automobilky. Ta jednala o investicích pro nadcházejících pět let. Ve středu se již k tomuto kroku kriticky vyjádřil odborový předák Škoda Auto Jaroslav Povšík. Výroba SUV Kodiaq, o jehož osudu se také spekulovalo, zůstane v Česku.
13. 11. 2020Aktualizováno13. 11. 2020, 16:05|

Výroba Škody Kodiaq zůstane v Česku, vyrábět se bude i Fabia combi

Výroba SUV Škoda Kodiaq zůstane v České republice, vyrábět se bude nadále v Kvasinách na Rychnovsku. Dříve se spekulovalo o přesunu do Německa. Nadále se bude vyrábět i Fabia ve verzi combi, potvrdil ČTK důvěryhodný zdroj. Zároveň uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do Bratislavy, kde se bude vyrábět spolu s Volkswagenem Passat. Vývoj obou aut bude v Mladé Boleslavi.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 11:53|

Výroba nové generace Superbu se přesune do Bratislavy, uvedl odborový předák Povšík

Odborový předák automobilky Škoda Auto Jaroslav Povšík ve středu uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do závodu Volkswagenu v Bratislavě. Koncern Volkswagen Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď, prohlásil Povšík. Automobilka informace o přesunu výroby, které ve středu zveřejnily Hospodářské noviny, označila za spekulace a odmítla věc komentovat.
11. 11. 2020|

Elektrická Škoda Citigoe je vyprodaná, už ji nejde objednat

Škoda Auto vyprodala svůj první sériový elektromobil Citigoe iV. Kvůli naplněným výrobním kvótám ukončila příjem objednávek. Dodávat už objednané vozy bude do příštího roku, kdy bude výroba modelu ukončena, vyplývá z informací automobilky.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 15:58|
Události komentáře

Škoda nikdy nebude levné auto, musí odpovídat konkurenci, říká Kulhánek. Superb i Kodiaq podle něj mají zůstat

Novým předsedou představenstva Škody Auto se stal tento týden Thomas Schäfer, dřívější generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu. Analytici očekávají, že nový šéf zřejmě pozmění směřování k levnějším třídám vozů. „Škoda nikdy nebude levné auto,“ říká k tomu bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s tím, že automobilka musí ve své třídě cenově odpovídat konkurenci. Modely Suberb i Kodiaq by měly ve Škodě zůstat, uvedl v pořadu Události, komentáře.
7. 8. 2020|

Volkswagen kvůli propadu poptávky zastavil plány na stavbu továrny v Turecku

Německý automobilový koncern Volkswagen zastavil plány na výstavbu nové továrny v Turecku, která měla vyrábět i škodovky. Firma ve středu podle agentury DPA oznámila, že za jejím rozhodnutím je propad poptávky v důsledku koronavirové krize. Volkswagen už loni plány na výstavbu továrny v Turecku odložil kvůli mezinárodní kritice tureckých vojenských operací v Sýrii.
1. 7. 2020Aktualizováno1. 7. 2020, 13:21|

Výroba Superbu by se mohla přesunout do Bratislavy, píší Hospodářské noviny

Přesun výroby nejvýdělečnějšího modelu automobilky Škoda, Superbu, je znovu ve hře. Hospodářským novinám to řekl předseda odborů Jaroslav Povšík. Koncern Volkswagen, do kterého firma patří, podle něj zvažuje několik variant, kdy by se Superb z Česka mohl stěhovat do Bratislavy nebo maďarského Györu. Podle expertů i vedení Škody je společnost v tuzemsku na hranici svých kapacitních možností.
13. 2. 2020|

Škodě Auto už domácí kapacity nestačí. Velký skok může udělat jen v zahraničí, říká její šéf Maier

Během let 2019 až 2022 chce Škoda Auto uvést na trh 30 nových modelů, z toho deset elektrifikovaných, uvedl v pořadu Byznys ČT24 předseda představenstva Bernhard Maier. Zároveň však zmínil, že v Česku je automobilka na hranici svých kapacitních možností, a pokud chce růst, musí tedy růst mimo ČR.
31. 1. 2020|

Kvůli potížím s airbagy svolává Škoda Auto více než tři tisíce vozů do servisu

Automobilka Škoda Auto svolává do servisu 3367 automobilů, které by mohly mít problém s airbagy umístěnými u řidiče. Svolávací akce se týká modelů Fabia, Karoq, Kodiaq, Octavia, Rapid a Superb vyrobených mezi lednem a srpnem 2018.
26. 7. 2019|

Škoda Auto zvýšila pololetní zisk na 21 miliard. Výrazně tak přispěla k růstu mateřského Volkswagenu

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí meziročně vzrostl o tři miliony eur na 824 milionů eur (21 miliard korun). Tržby se zvýšily o 10,8 procenta na 10,2 miliardy eur (260 miliard korun), uvedla to mateřská společnost Volkswagen. Té se provozní zisk zvýšil právě především díky značkám VW, Porsche a Škoda a podpořil ho i prodej sportovně-užitkových vozů.
25. 7. 2019|

Škoda v pololetí snížila odbyt o 4,9 procenta. Může za to pokles prodejů v Číně

Škoda Auto v prvním pololetí dodala zákazníkům 620 900 vozů, což je meziročně o 4,9 procenta méně. Důvodem byl čtvrtinový pokles prodeje na největším trhu v Číně. Na ostatních trzích odbyt automobilky o 1,6 procenta vzrostl, uvedla firma. Ve druhém pololetí Škoda očekává růst díky novým modelům Scala a Kamiq. Nasadí i modernizovaný Superb a nový Superb Scout.
10. 7. 2019Aktualizováno10. 7. 2019, 13:57|