TÉMA

Milan Hnilička

Děti, které nastupovaly do školy za covidu, jsou podle průzkumu méně pohybově zdatné

Pohybová zdatnost žáků základních škol a víceletých gymnázií se meziročně zlepšila, ukazují to nejnovější data vycházející z Olympijského víceboje, školního projektu Českého olympijského výboru. Průzkum nicméně ukázal propad zdatnosti u desetiletých dětí, které nastupovaly do školy v covidové době a nemohly se zapojit do kroužků a sportovních oddílů. Výbor chce spolu s ministerstvem školství děti vést ještě více k pohybu, plánují projekt Aktivní škola.
7. 9. 2023|

Policejní exředitel Husák dostal za party v Teplicích sankci. Bendovi se prý účast na vlastní oslavě prokázat nepodařilo

Bývalý ředitel policie v Libereckém kraji Vladislav Husák dostal za účast na nelegální narozeninové oslavě podnikatele Petra Bendy v Teplicích sankci od vedení policie. Naopak Benda a expremiér Jiří Paroubek ve správním řízení magistrátu pokutu nedostali, uvedl Český rozhlas Radiožurnál. Například v případě Bendy se podle Českého rozhlasu nepodařilo radnici ve správním řízení dokázat, že se podnikatel zúčastnil své vlastní narozeninové oslavy.
27. 10. 2021|

Magistrát odložil řízení s jedenácti lidmi kvůli Bendově oslavě v Teplicích. Tři účastníci dostali pokutu

Po třičtvrtě roce od nelegální narozeninové oslavy podnikatele Petra Bendy v jeho hotelu Prince de Ligne v Teplicích odložil teplický magistrát řízení s 11 lidmi, třem udělil pokutu a v pěti případech věc zatím neukončil. Dva lidé pokutu zaplatili, uvedl mluvčí radnice Robin Röhrich. Lednová oslava se konala v době, kdy byly hotely kvůli šíření covidu uzavřeny a hromadné akce omezeny. Všech 18 účastníků večírku bylo proto v podezření, že porušili vládní opatření proti šíření koronaviru.
20. 9. 2021|

Po pandemii se musíme zaměřit na děti, míní šéf sportovní agentury Neusser

Post předsedy Národní sportovní agentury (NSA) obsadil po rezignaci jeho předchozího šéfa Milana Hniličky trenér pozemních hokejistek Filip Neusser. Fungování agentury vzbuzovalo v minulosti řadu otázek, její diskutovanou nehospodárnost potvrdil audit ministerstva financí. Díky upozornění na chyby bude podle nového předsedy jednodušší chod instituce změnit. Její pozornost je nutné zaměřit hlavně na děti, jejichž nadšení sportovat během pandemie výrazně ochablo, uvedl v pořadu Události, komentáře.
9. 6. 2021|

Hniličkova sportovní agentura podle kontroly utrácela miliony za auta, notebooky i prezentace, píše Radiožurnál

Národní sportovní agentura ještě v čele s Milanem Hniličkou jednala nehospodárně, tvrdí kontroloři ministerstva financí. Na jejich zjištění upozornil Radiožurnál, který má protokol k dispozici. Kontroloři například vytýkají, že agentura kupovala drahá služební auta bez soutěže. Hnilička před deseti dny na post předsedy agentury rezignoval. Tvrdil, že s výsledky kontroly ministerstva financí nemá jeho odstoupení nic společného. Rozhodl se tak prý z osobních důvodů. Pochybení NSA odmítl.
27. 5. 2021Aktualizováno27. 5. 2021, 14:51|

Nový šéf sportovní agentury Neusser chce sport odpolitizovat. Mluví o nutnosti podpořit děti

Nový předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser nepřichází jako zástupce malých ani velkých sportů, ale celého sportu a zejména dětského. Poté, co v pondělí v roli šéfa NSA nahradil Milana Hniličku, uvedl, že chce prostředí odpolitizovat a přijít s vizí do budoucna, kterou nyní postrádá.
18. 5. 2021|

Hnilička odstoupil z čela Národní sportovní agentury, nahradí ho Neusser

Předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička rezignoval na svou funkci. Tlaku na rezignaci čelil už v lednu poté, co se účastnil večírku, který porušoval protiepidemická opatření. Sportovní agenturu také prověřovali auditoři. Bývalý hokejový brankář tvrdí, že agentura postupovala hospodárně a jeho rezignace s auditem nesouvisí. Nově ji povede Filip Neusser, současný kouč pozemních hokejistek. Ten tak nemůže kandidovat proti Jiřímu Kejvalovi do čela Českého olympijského výboru (ČOV), jak plánoval.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 21:39|

Vývoj probíhá podle nejoptimističtějších scénářů, řekl šéf ÚZIS Dušek. Ve středu přibylo 1261 nakažených

Ve středu testy v Česku prokázaly 1261 nových případů covidu-19. Vakcínu dostalo bezmála 82 tisíc lidí. Vývoj epidemie nyní podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška probíhá podle nejoptimističtějších scénářů. Pokles nových případů nákazy je podle něj zásadní. Vysoké školy by se podle ministra zdravotnictví měly otevřít plně od 24. května. Venkovní bazény by se podle hlavní hygieničky mohly zpřístupnit 31. května, vnitřní bazény a wellness 14. června. Kolektivní sporty se možná 24. května vrátí do hal.
13. 5. 2021Aktualizováno13. 5. 2021, 20:02|

Soudce Čapka čeká kárné řízení, kvůli účasti na oslavě Petra Bendy

Lednová oslava narozenin podnikatele Petra Bendy bude mít dohru i u Nejvyššího správního soudu. Předseda okresní instance v Teplicích totiž podá kárnou žalobu na svého podřízeného Miroslava Čapka. Podle svých slov má dost důkazů o jeho účasti na akci, která odporovala protiepidemickým regulím. Sám Čapek už dřív v ČT popřel, že by v hotelu byl.
12. 4. 2021|

Arenberger vládě navrhne, aby se venku a uvnitř mohli sejít jen dva lidé. Vydal mimořádné opatření

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) navrhne v pondělí vládě, aby se venku a uvnitř mohli nadále setkávat jen dva lidé. Od začátku nového týdne, kdy už v zemi nebude platit nouzový stav, mělo být původně podle rozhodnutí bývalého ministra Jana Blatného (za ANO) povoleno setkávání až dvaceti lidí pod širým nebem a deseti uvnitř budov. Sobotní mimořádné opatření je účinné od pondělí, navazuje tak na opatření k nouzovému stavu. Arenberger už v pátek večer uvedl, že se mu mírnější opatření nelíbí. Vzniklo v první polovině tohoto týdne, kdy neměl možnost ho ovlivnit, protože ještě nebyl ministrem.
10. 4. 2021Aktualizováno10. 4. 2021, 21:21|

Šéf NSA Hnilička trvá na návratu k amatérskému sportu. „Situace je alarmující,“ říká

Předseda Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička (za ANO) je přesvědčen, že by se nejen děti měly co nejdříve vrátit na sportoviště. „Situace pro naše děti už je alarmující,“ tvrdí s tím, že děti během pandemie přibraly několik kilogramů. V pořadu Interview ČT24 zmínil mimo jiné i to, že se hodlá sejít s novým ministrem zdravotnictví, aby s ním problematiku probral.
9. 4. 2021|

Hnilička a Šlégr dostali pokutu. Na kritizované oslavě v teplickém hotelu neměli roušky

Ústečtí hygienici rozhodli, že šéf Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička a místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr dostanou nejvyšší možnou pokutu za to, že neměli na oslavě v teplickém hotelu nasazené roušky. Každý by měl zaplatit deset tisíc korun. Důkazem, že porušili nařízení o zakrytí dýchacích cest, jsou fotografie přímo z akce, informoval server Seznam Zprávy. Narozeninová oslava někdejšího vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu Prince de Ligne se konala v lednu.
23. 2. 2021|

Prokáže-li audit větší nesrovnalosti, pak rezignuji, říká šéf Národní sportovní agentury Hnilička

Fungování Národní sportovní agentury kontrolují auditoři. Budoucností instituce se podle vicepremiéra Jana Hamáčka zabývá i vládní koalice. Opozici vadí výměna dvou místopředsedů agentury i fakt, že si na vyřizování žádostí o dotace najala externí firmu. Předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička čelí tlaku na odstoupení z funkce i kvůli své účasti na nelegální akci v teplickém hotelu, během které porušil hned několik protiepidemických opatření. Agenturu ale řídí dál a byl hostem Interview ČT24.
9. 2. 2021|

Sportovní agentura prochází auditem. V případě problémů v ní Hnilička nebude, řekl premiér

Fungování Národní sportovní agentury kontrolují auditoři. Šéfuje jí Milan Hnilička, který se v lednu i přes restrikce účastnil oslavy v teplickém hotelu. Na konci ledna pak odvolal místopředsedy. Audit by podle premiéra Andreje Babiše (ANO) měl být hotový během několika týdnů. Kvůli porušení opatření se Hnilička vzdal postu poslance za ANO, předsedou agentury ale zůstal.
8. 2. 2021|

Husákovým nástupcem v čele liberecké policie je dosavadní náměstek Ondřej Musil

Ondřej Musil je novým ředitelem policie v Libereckém kraji. Nahradil Vladislava Husáka, jehož náměstkem dosud byl. Husáka odvolal policejní prezident Jan Švejdar kvůli tomu, že v době zákazu shromažďování většího množství lidí navštívil teplický hotel, kde se konala oslava.
8. 2. 2021Aktualizováno8. 2. 2021, 12:42|

Situace ve sportovní agentuře vyžaduje radikální změnu, myslí si Hamáček

Vládní koalice ANO a ČSSD se podle vicepremiéra a předsedy sociální demokracie Jana Hamáčka zabývá problémy Národní sportovní agentury. Situace si podle něho žádá radikální změnu zahrnující celé vedení. Hamáček v Otázkách Václava Moravce uvedl, že ČSSD nechápe výměnu dvou místopředsedů v agentuře ani to, že si najala firmu na administraci části žádostí o dotace.
7. 2. 2021|

V Teplicích jsme byli pracovně, zní od účastníků večírku. O kauze natáčeli Reportéři ČT

Po schůzce v teplickém hotelu na narozeninovém večírku podnikatele Petra Bendy rezignovali na své posty krajský policejní ředitel Vladislav Husák a poslanec za ANO Milan Hnilička. Ten měl původně opustit i post předsedy Národní sportovní agentury. V jejím čele však zůstal a naopak odvolal své dva náměstky. Většina účastníků akce, při které byla porušena protiepidemická opatření, se odvolává na pracovní náplň schůzky. To však vyvolává další otázky, na které se snažili najít odpovědi Reportéři ČT.
2. 2. 2021|

Husák zůstává kvůli pobytu v nemocnici formálně šéfem libereckého policejního ředitelství

Vladislav Husák zatím formálně zůstává libereckým krajským policejním ředitelem. Odvolání z funkce kvůli účasti na oslavě v teplickém hotelu předminulý týden si kvůli svému zdravotnímu stavu doposud nepřevzal. Po dobu nepřítomnosti ho zastupuje jeho náměstek, sdělila v pondělí mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Policejní prezident Jan Švejdar odvolal Husáka k prvnímu únoru, zároveň s ním vede kázeňské řízení. Policista ale v pátek skončil v nemocnici.
1. 2. 2021|

Seznam Zprávy: Hnilička odvolal oba místopředsedy Národní sportovní agentury

V Národní sportovní agentuře (NSA) ve čtvrtek skončili oba místopředsedové Ivo Lukš a Michal Janeba. Odvolal je předseda Milan Hnilička (za ANO), uvedl server Seznam Zprávy. Volné místopředsednické posty obsadí Markéta Kabourková a Soňa Bergmannová.
29. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 22:09|

Detektivové vyšetřují, proč policie neodhalila oslavu podnikatele Bendy

Vyšetřování spojené s víkendovou oslavou podnikatele Petra Bendy v Teplicích se rozšiřuje. Kromě  samotné akce prověřují detektivové i to, proč policisté nezjistili, že se vůbec koná. Ten večer totiž probíhala v celém Ústeckém kraji speciální akce zaměřená právě na restaurace. Český rozhlas upozornil, že hlídky provedly celkem 750 kontrol.
28. 1. 2021|

Švejdar odvolá šéfa liberecké krajské policie Husáka kvůli účasti na večírku

Policejní prezident Jan Švejdar odvolá k 1. únoru ředitele liberecké krajské policie Vladislava Husáka. Dohodli se na tom spolu při schůzce, na které řešili Husákovu účast na nepovoleném narozeninovém večírku. Oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy se účastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, expremiér Jiří Paroubek nebo předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO). Ten v reakci rezignoval na mandát poslance.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 20:52|

Léčebné konopí by mohlo být levnější a na elektronický recept, podpořili to poslanci

Léčebné konopí by mohlo být levnější a dostupnější díky licencovaným dodavatelům. Také by mělo být na elektronický recept. Počítá s tím vládní novela o návykových látkách a léčivech, kterou v prvním kole projednávání podpořila sněmovna. Poslanci řešili i novelu energetického zákona, díky které by se lidé měli dočkat lepší ochrany na trhu s energiemi. Zavádí totiž registr zprostředkovatelů nabídek energií. Na začátku schůze sněmovny vystoupil šéf sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO), který složil kvůli porušení protiepidemických opatření poslanecký mandát. V čele agentury ale zůstává. Premiér Andrej Babiš (ANO) jeho odchod nepožaduje.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 19:47|

Babiš nebude požadovat odchod Hniličky z čela sportovní agentury

Premiér Andrej Babiš (ANO) nebude požadovat odchod Milana Hniličky (za ANO) z čela sportovní agentury kvůli účasti na oslavě v teplickém hotelu. Předseda vlády se nedomnívá, že by Hniličkovo odvolání z funkce osm měsíců před volbami bylo správné. Babiš to řekl serveru Deník.cz. Hnilička kvůli porušení vládních opatření složil poslanecký mandát.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 17:51|

V Teplicích slavil i liberecký policejní ředitel Husák. Hnilička rezignuje na poslanecký mandát

Poslanec Milan Hnilička (ANO) rezignuje na mandát ve sněmovně. O setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí. Hnilička byl v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi, v sobotu večer na oslavě Bendových padesátin. Podle informací deníku Blesk se akce zúčastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů. Podle Radiožurnálu byl jedním z účastníků také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, který se k věci zatím nevyjádřil.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 22:03|